Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Okamura premiérem? K moci mu pomůže nový spojenec

Jindřich Šídlo se podíval, co nového se děje na naší alternativní scéně.Video: Seznam Zprávy, Youtube.com, ČTK, Profimedia.cz

 

Reklama

„Tomio Okamura se stal premiérem Česka“ - takové titulky nás možná čekají po dalších volbách. To protože se SPD rodí na alternativní scéně potenciální nový spojenec. A nebo vlastně spíš ne.

Článek

Českým nacionalistům se minulé dny dost vydařily. SPD, často ve spolupráci s dalšími stranami, posílila v komunálních volbách, ve středu se v Česku odehrála evropská konference „vlasteneckých“ stran a ten samý den proběhly další velké protivládní demonstrace v mnoha českých městech.

Podle některých průzkumů navíc prudce vyletěla vzhůru nová alternativní strana, jejíž charismatičtí lídři si získávají podporu i vystupováním právě na zmiňovaných demonstracích.

A do toho všeho se nacionalisté v Itálii spojili do jedné koalice, společně vyhráli volby a složí vládu. A tak je namístě se ptát: Může se něco takového povést v příštích volbách Tomio Okamurovi?

Odpověď zjistíte v úvodním videu.

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zpráv. Vždy ten stejný den, tedy již dnes večer, si můžete poslechnout i nový Šťastný podcast, ve kterém se na témata tohoto dílu (a nejen na ně) podíváme ještě podrobněji.

Ve středu vás Václav Dolejší vezme na Křižovatku Anděl, kde se ptá lidí na aktuální problémy, které nás trápí. Každou sobotu pak čtěte Šťastné slovo, pravidelnou zábavnou glosu Jindřicha Šídla. A nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku, twitteruinstagramu, kde najdete ještě víc ze Šťastného pondělí.

Reklama

Doporučované