Hlavní obsah

„Žádáme konec ukrajinského útoku na Rusko!“ Tomio Okamura hovoří

Foto: Seznam Zprávy

Hnutí SPD nesouhlasí. Prakticky s ničím.

Reklama

Hnutí SPD je pro mír a proti válce, a proto již 24. února odsoudilo ukrajinský útok na Rusko a žádá jeho okamžité zastavení.

Článek

Přečtěte si Šťastné slovo

Pravidelná sobotní glosa Jindřicha Šídla o věcech, které hýbou politikou a společností a kterých jste si třeba nevšimli, nebo nechtěli všimnout.

Každé pondělí ráno také sledujte nový díl pořadu Šťastné pondělí a večer si poslechněte Šťastný podcast.

Každý den usedá předseda SPD Tomio Okamura ve své sněmovní kanceláři před kameru, aby svým voličům na YouTube a facebooku sdělil, co si mají myslet o světě, ve kterém žijí. Pokud jste jeho produkci z minulého týdne nestačili či nehodlali sledovat, nabízíme vám ve Štastném slovu shrnutí alespoň toho nejpodstatnějšího, co zaznělo.

Vážení přátelé, dámy a pánové, vítejte na mém profilu.

Dnes se chci znovu, jako každý den, věnovat tématům, která trápí vás, slušné, bílé, heterosexuální občany České republiky, kteří jsou stejně jako já přesvědčeni, že se vzdělání přeceňuje.

A pojďme hned na první téma.

Hnutí SPD jednoznačně odmítá postoj Fialovy vlády, která se postavila pouze na jednu stranu ukrajinského konfliktu, místo aby se jako naše hnutí postavila na druhou stranu. To je pro nás absolutně nepřijatelné. My v SPD jsme pro mír a proti válce, a proto jsme již 24. února odsoudili ukrajinský útok na Rusko a žádáme jeho okamžité zastavení.

Hnutí SPD proto také odmítá výcvik ukrajinských vojáků na území České republiky. Hrozí tak, že válka a utrpení obyčejných Rusů na Ukrajině bude pokračovat, když budou speciálně vycvičení ukrajinští vojáci dál zabíjet špatně vycvičené ruské vojáky, kteří by přitom jinak mohli v klidu zabíjet ukrajinské civilisty, a přispět tak k definitivnímu ukončení celé války, protože už by možná konečně brzy neměli koho zabíjet.

Pan hejtman Kuba také projevil základní historickou neznalost, když v neděli v Partii na televizi Prima srovnával výcvik ukrajinských vojáků u nás s výcvikem československých letců v Británii za druhé světové války.

Takové srovnání ale hrubě kulhá. Především českoslovenští letci nebyli Ukrajinci. A mluvili česky. Naši letci také nebojovali proti Rusům. A Česká republika není ostrov jako Velká Británie, protože nemá moře, haha, bingo, máme ho! Pan hejtman Kuba by si měl doplnit své vzdělání, než zase příště půjde do televize poučovat slušného, pracovitého občana.

Hnutí SPD je pro mír. Jsme proti válce a proti chudobě, jsme pro důstojný život, jak říká náš prezidentský kandidát Jaroslav Bašta, což je jediný skutečně vlastenecký kandidát v nadcházejících prezidentských volbách. Proto vás vyzývám, volte Jaroslava Baštu, prezidenta, který vás nezklame, protože jediný prezident, který vás nezklame, je ten, který nemůže být zvolen.

Znovu připomínám: Hnutí SPD je jediná vlastenecká strana, pro niž je Česká republika na prvním až druhém místě. Nejsme promoskevští, probruselští ani prowashingtonští, jsme prosímvás pročeský, jo? To neznamená, že jsme proti někomu. My prostě máme rádi Českou republiku a její slušné pracovité občany, kteří volí SPD. Máme je mnohem radši než špinavý Araby nebo líný Ukrajince.

Hnutí SPD odmítá obvyklá nařčení z rasismu a xenofobie, která proti nám používají politické neziskovky hlásající takzvaný eurohumanismus. SPD podporuje všechny slušné, bílé, heterosexuální Čechy bez ohledu na barvu pleti.

A další téma.

Hnutí SPD žádá snížení cen energií pro slušné české občany. Byl jsem to já osobně, kdo už před mnoha lety ve své knize „Umění myslet si cokoliv“ varoval před jednostrannou závislostí České republiky na ruské ropě a plynu. SPD proto navrhuje, aby Česká republika zahájila okamžitá přímá vyjednávání s ruskou vládou o dodávkách ropy a plynu.

A co si o tom myslíte vy? Sdílejte prosím, pokud se mnou souhlasíte, a napište mi do komentářů svůj názor. Já si pak rozmyslím, jestli vás nezablokuju.

Už se moc těším na zítřek, kdy se uvidíme znovu a já vám řeknu úplně totéž co dneska.

Reklama

Doporučované