Hlavní obsah

Lány jako oblast chráněná prezidentem Zemanem. Čím tak přitahují zločin?

Natáčeli jsme v pětihvězdičkovém resortu, který je ideálním pro každého mafiána.Video: Václav Dolejší, Seznam Zprávy

 

Reklama

„Co by se tady dalo ještě ukrást?“ ptali jsme se lidí v Lánech, kam jsme vyrazili s kamerou a mikrofonem.

Článek

V satirickém pořadu Šťastné pondělí nám dlouho vrtalo v hlavě, čím jsou Lány tak přitažlivé pro prezidenta Miloše Zemana, který na zámku tráví většinu času, i pro jeho nejbližší kumpány, kteří milují tamní oboru.

Proto jsme se s kamerou vydali odhalit kouzlo křivoklátských lesů. Na místě jsme zjistili, že po Přemyslovcích, kteří ji intenzivně využívali k lovu, teď v Lánské oboře vládnou Zemanovci, kteří ji také velmi intenzivně plení.

Je tu klid, lesy plné zvěře a hub, žádný mobilní signál, tedy nulové riziko odposlechů. Navíc obora je celá oplocená a uzavřená veřejnosti, takže uvnitř si můžete dělat, cokoliv chcete. Hlavní výhodou ceněné lokality je skutečnost, že leží v chráněné krajinné oblasti prezidenta republiky. Nikdy se vám tady nemůže nic stát.

Reportáž ze satirické série Dolejší na křižovatce je součástí pořadu Šťastné pondělí. Ten najdete každé pondělí v 8:00 na Seznam Zprávách a celý pořad pak ve 20:00 na Televizi Seznam. Jednotlivé rubriky publikujeme samostatně v následujících dnech na webu SZ.cz.

Další díly Šťastného pondělí můžete zhlédnout zde.

Reklama

Doporučované