Hlavní obsah

Omezení století. Peklo pro řidiče. Kolaps města. Jak vzniká hysterie

Podívejte se na reportáž Dolejší na křižovatce ze satirického pořadu Šťastné pondělí, tentokrát o bláznění kolem opravy jednoho mostu.Video: Václav Dolejší, Seznam Zprávy

 

Reklama

Z opravy Barrandovského mostu udělala některá média takovou událost, že vystrašení řidiči se na něj báli vůbec vjet. Jen díky tomu žádná katastrofa nakonec nevznikla.

Článek

Největší převrat od povodní v roce 2002. Omezení století. Peklo pro řidiče. Kolaps v ulicích města. Rekonstrukce století. Všechny televizní stanice mezi sebou soutěžily, kdo vymyslí strašidelnější termín pro opravu Barrandovského mostu v Praze.

Když se očekávaná katastrofa přiblížila, některá média dokonce vystrašeným motoristům dopředu poradila, jak se mají vybavit, pokud náhodou seberou všechnu odvahu a na komunikaci přes Vltavu se i přes varování vydají.

Doporučovala například vzít si s sebou do auta dostatek pitné vody, čokoládové tyčinky a v koloně poslouchat pouze klidnou pomalou hudbu, aby lidem za volantem neruplo v hlavě stejně jako Michaelu Douglasovi ve filmu Volný pád.

Ale neodsuzujme hned hysterii, veškeré tohle strašení nakonec přineslo pozitivní výsledek. Vylekaní motoristé se skutečně na Barranďák tak moc báli vjet, že nevznikly žádné kolony, zácpy ani bouračky.

Reportáž ze satirické série Dolejší na křižovatce je součástí pořadu Šťastné pondělí. Ten najdete každé pondělí v 8:00 na Seznam Zprávách a celý pořad pak ve 20:00 na Televizi Seznam. Jednotlivé rubriky publikujeme samostatně v následujících dnech na webu SZ.cz.

Další díly Šťastného pondělí můžete zhlédnout zde.

Reklama

Doporučované