Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Kalousek, Klaus, Zeman. Když expředsedové vědí všechno líp

Václav Dolejší se podíval na životní křižovatku expředsedů velkých stran, kteří zvolili cestu ješitnosti před klidným důchodem.Video: Václav Dolejší, Seznam Zprávy

 

Reklama

Co se stane, když expředseda velké strany neunese, že jeho partaj vede někdo jiný, a přestane poslouchat? Začne to jiskřit.

Článek

Co spojuje Miroslava Kalouska, Miloše Zemana, Václava Klause a Jiřího Paroubka? Všichni to kdysi bývali významní předsedové velkých stran. Jenže jejich doba pominula a na místa, která kdysi byla vyhrazena jen pro ně, nastoupili jiní a začali dělat věci jinak.

A zatímco někteří expředsedové si užívají zaslouženého politického důchodu, tihle čtyři se přes změny v čele jejich stran nepřenesli a pořád chtějí mít poslední slovo. Jenže to s sebou nevyhnutelně nese politické konflikty mezi starým a novým. Na ty nejzajímavější se podívejte v úvodním videu.

Reportáž ze satirické série Dolejší na křižovatce je součástí pořadu Šťastné pondělí. Ten najdete každé pondělí v 8:00 na Seznam Zprávách a celý pořad pak ve 20:00 na Televizi Seznam. Jednotlivé rubriky publikujeme samostatně v následujících dnech na webu SZ.cz.

Další díly Šťastného pondělí můžete zhlédnout zde.

Reklama

Doporučované