Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Obytňákem přes mrtvoly. Komu se mstí Andrej Babiš?

Jindřich Šídlo se ohlíží za 10 lety Andreje Babiše v politice.Video: Tým Šťastného pondělí, Seznam Zprávy, Profimedia.cz, ČTK, Youtube.com

 

Reklama

Od falešného obdivu k ublížené nenávisti. Andrej Babiš zná jenom jednu strategii chování k lidem, kteří mu odmítnou bezvýhradně sloužit. A v prezidentské volbě, ve které mu jde o všechno, tuto taktiku využije naplno.

Článek

Babišova skrytá prezidentská kampaň se rozjela naplno. Pokud se samozřejmě jedná o kampaň, a ne o přerod politika na travel influencera, který podepsal lukrativní spolupráci se svou oblíbenou značkou sportovního oblečení a teď se s ní musí vyfotit v každém městě v Česku.

Pokud se ale opravdu jedná o předzvěst Babišovy kandidatury na prezidenta, bylo by to logické vyústění jeho politické kariéry. A abychom zjistili, jaký bude Babiš kandidát na prezidenta, podívali jsme se na to, jak se choval, když se před deseti lety dral k moci.

A našli jsme třeba vzorec, který pomstychtivý Babiš aplikuje pokaždé, když mu někdo odmítne být slepě poslušný. (Projednou nemyslíme Roundup.) Poznali ho novináři Václav Moravec, Sabina Slonková a Jaroslav Kmenta nebo šéf Transparency International David Ondráčka.

Teď ho mají ale poznat další. Andrej Babiš se těší na svůj pohodový důchod s prezidentskou imunitou na zámečku v Lánech a nenechá nikoho ho o jeho budoucnost připravit. Po kom půjde Babiš teď? To zjistíte v úvodním videu.

Šťastné pondělí najdete každé pondělí v 8:00 na Seznam Zprávách a celý satirický pořad pak ve 20:00 na Televizi Seznam. Jednotlivé rubriky publikujeme samostatně v následujících dnech na webu SZ.cz.

Další díly Šťastného pondělí můžete zhlédnout zde.

Sledovat nás můžete i na Twitteru, Facebookunebo Instagramu. Pokud tedy nejste v Rusku.

Reklama

Doporučované