Hlavní obsah

Studio Jablunkov: Kurz obcházení pravidel s Mostem. A Válek na twitteru

Konstantin Sulimenko vysvětluje, jak rozumět konzumním zprávám v kontextu.Video: Konstantin Sulimenko

 

Reklama

I v této sezoně vyrazilo Šťastné pondělí za hranice Prahy. Pravidelný satirický výběr glosovaných konzumních zpráv z domova i ze světa Konstantina Sulimenka.

Článek

V Mostě se rozhodli kreativně obejít nařízení vlády o zákazu vánočních trhů. Přejmenovali je. Teď si shodou okolností vánoční zboží nakoupíte jedině na zimních farmářských trzích. To je vpravdě geniální a nejlepší na tom je, že vánočně-farmářskými trhy možnosti rozhodně v Mostě nekončí.

Vlastimil Válek se má již brzy ujmout role ministra zdravotnictví. Nemálo lidí je ovšem už teď trochu zaskočeno ze způsobu jeho komunikace. Třeba na Twitteru budoucí ministr zablokoval hromadu lidí, kteří s ním nesouhlasili, a pak to omlouval tím, že neví, jak se na Twitteru blokuje a že je možné, že něco „zvojtil“. Moc se těšíme, boj s covidem ještě nikdy neměl schopnějšího generála.

A podíváme se také na akční scény z ostravských tramvají, kde strážníci dokázali vypátrat a zadržet místního supervandala, nebo na úspěchy japonské klisny Sumomomomomomomomo, která – jak dost možná nevíte – má svůj název odvozený z českých reálií.

Studio Jablunkov je součástí satirického pořadu Šťastné pondělí, které najdete každé pondělí v 8:00 na Seznam Zprávách a celý pořad pak ve 20:00 na Televizi Seznam. Jednotlivé rubriky včetně právě Jablunkova publikujeme samostatně v následujících dnech na webu SZ.cz.

Další díly Šťastného pondělí můžete zhlédnout zde.

Reklama

Doporučované