Hlavní obsah

Svoboda! Uprchlí pštrosi uháněli velkoměstem. Podívejte se

Bez komentáře: Osmdesát pštrosů uteklo z farmy a vyrazilo vzhůru do ulic velkoměsta.Video: @CGMeifangZhang, @Amazing_Yunnan

 

Reklama

Ve městě Čchung-cuo v jižní Číně uteklo z farmy osmdesát pštrosů a vyrazilo do města. Několik překvapených kolemjdoucích zachytilo, jak se ptáci prohání ulicemi.

Článek

Uprchlí ptáci měli podle záběrů opravdu naspěch, a tak se hbitě vyhýbali překážkám a nedodržovali žádné dopravní předpisy, uvádí CNN.

Ulice Čchung-cuo byly v té době prázdné, takže opeřeným návštěvníkům nehrozilo skoro žádné nebezpečí. Obyvatelé města se snažili vystopovat majitele tím, že sdíleli videa na sociální sítě. Chytit takového pštrosa není jen tak.

Podle britského deníku The Times dokážou tihle opeřenci utíkat rychlostí až kolem 70 kilometrů za hodinu. Později se ukázalo, že patřili k africké pštrosí farmě v okrese Fusui.

Majitel nelétavých ptáků uvedl, že hejno uteklo z farmy poté, co dělník špatně zavřel jejich ohradu. Pštrosi se v pořádku vrátili na farmu a z dobrodružného výletu vyvázli bez jediného zranění.

Reklama

Související témata:

Doporučované