Hlavní obsah

Motor nerozeberu, ale vím, jak auto používat, říká žena ve světě aut Tobiášová

Hostem Ušáku byla Tereza Tobiášová.Video: Jaromír Bosák , Seznam Zprávy

 

Reklama

Začínala v rozhlase, poslední roky ji profesní osud dovedl ke kolům a autům. Hostem Ušáku byla moderátorka a tvůrkyně pořadů Tereza Tobiášová.

Článek

Když si domluvíte natáčení s Terezou Tobiášovou, nikdy si nemůžete být jisti, jestli se dostaví na místo určení jako řidička automobilu nebo šlápne do pedálů bicyklu, ale klidně by také mohla dojet na koloběžce.

Moderátorka, herečka, scénáristka a také tvůrkyně televizních magazínů o automobilech a také o kolech, má skutečně velmi široký záběr. Ale nemělo by nikoho překvapit ani to, když nechá všechny zmíněné dopravní prostředky v garáži a přijde hezky po svých.

Hlavní témata Ušáku s Terezou Tobiášovou

02:02 - O začátcích v rozhlase

06:33 - O ranním vstávání a vysílání

09:01 - O pořadu Kilák

12:11 - Jak se dostala ke kolům

14:54 - Jak testuje auta a o natáčení Autosalonu

23:57 - O zkušenostech u filmu

26:52 - Měla někdy při rozhovoru trému?

29:40 - Jaký je řidič

Na celý díl se podívejte ve videu v úvodu článku.

Stále ještě není úplně obvyklé, aby pořad o automobilech moderovala žena. Ačkoli musím říci, že mnohé ženy jsou velmi dobrými řidičkami. V mnoha případech zřejmě i lepšími než pánové. Zároveň by mnozí byli velmi překvapení, kdyby zjistili, že leckterá žena se v motorech a vůbec vybavení automobilů vyzná daleko více než reprezentanti mužského pohlaví. Tereza se ovšem při natáčení netváří jako absolutní odborník na automobily jako takové. Spíše než technické parametry ji zajímá příjemné uživatelské prostředí. Má pocit, že právě tímhle způsobem dokáže divákům vůz jako takový více přiblížit, než kdyby směrem ke kamerám chrlila jeden technický parametr za druhým.

Testování jednotlivých vozů v televizních pořadech vypadá na první pohled jako velmi atraktivní práce, ale není to zase tak jednoduché, jak by mohl napovídat první pohled. Hodně cestujete, zároveň není úplně na vás, jaký automobil se vám dostane pod ruku. To řeší spíš vaši nadřízení. Vcelku logicky se nedá úplně čekat, že testované auto úplně sepsujete. To by se automobilky asi úplně nepřetrhly se svými nabídkami. Tereza ale zároveň publikuje své názory na sociálních sítích a že by tam výrobce vyloženě šetřila, to se nedá říci. I když jde třeba o její velmi oblíbenou značku.

Život rozhlasového moderátora je hodně barevný. Zvlášť, když musíte zvládat nejprestižnější vysílání, tedy to ranní od šesti ráno. Už samotné vstávání je pro leckoho velký problém. Tereza měla velkou výhodu, že patří do skupiny skřivanů, kterým brzké vstávání rozhodně nevadí.

Ač působila ve stanicích komerčních, dnes nedá dopustit na vysílání Radiožurnálu. I když se v posledním díle Ušáku přiznala, že když začínala jako rozhlasová moderátorka, vůbec netušila, co to je Radiožurnál. Doma ho nikdo neposlouchal a tak nebylo divu, že název této stanice Tereze nic neříkal. Ale časy se mění.

V Ušáku 212 se kromě výše uvedeného můžete dozvědět, že Tereza spolupracovala i na talkshow Kilák. Tedy na zpovídání hostů během zdolávání jednoho kilometru. Chůzí či během. Zároveň o sobě prozradí, jaká je řidička, jak vidí ostatní lidi za volantem, jak se dostala ke spolupráci se svým manželem Václavem Liškou, jaké to je být herečkou a scénáristkou…. Zkrátka nejnovější díl Ušáku je připraven.

Více naleznete v úvodním videu. Další díly Ušáku můžete zhlédnout zde.

Pořad Ušák vychází na Seznam Zprávách v premiéře každou neděli v 17:00.

Reklama

Související témata:

Doporučované