Hlavní obsah

Glosa: I světoví vůdci mají nárok na slabší chvilky

Glosa Petry Procházkové: I světoví vůdci mají nárok na slabší chvilky.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Novinářka Deníku N Petra Procházková ve své glose rozebírá, že i světoví lídři jsou jenom obyčejní lidé. Tak jim to odpusťme.

Článek

Mám novou zábavu. Na mé oblíbené sociální síti Telegram se před časem objevily dva nové kanály. Každý den před spaním si je pročítám. Někdy nemohu usnout smíchy, jindy hrůzou.

Jeden patří běloruskému vůdci Alexandru Lukašenkovi. Druhý ruskému prezidentu Vladimiru Putinovi.

I když se traduje, že ani jeden z nich neumí ani zapnout počítač, věřím, že tyhle myšlenky jsou jejich. A ne tiskových mluvků. V každém případě je to zábava.

Jako například teď Lukašenkův kanál zveřejnil bombastickou zprávu globálního významu. V Minsku otevřeli nový obchod. Speciální. Se zvláštním zbožím. Všechno, co se tam prodává, je spojeno se jménem Alexandra Lukašenka. Otevření obchodu údajně provázela davová psychóza. Jako kdyby vyhlásili slevy na máslo.

Největší rvačka byla o trička s citátem Lukašenka. Cituji: Prezidentem se člověk nestává, prezidentem se člověk rodí. Vychází mi z toho, že by prezidenty neměli volit občané, ale genetici, nebo spíš psychiatři.

Po Lukašenkovi vytáhl do zákopů v síti i prezident Putin. Ten si zvolil pro svůj kanál důvtipný název: Putin na Telegramu. I on popustil uzdy své státnické kreativitě.

Přišel zřejmě s dlouholetým výzkumem, jehož výsledkem je následující vědecká teze: Pokud ruský národ existuje už tisíce let, musí na tom něco být. A to něco, pozor, tady Putin překračuje hranice člověka vzdělaného ve škole života a KGB, a to něco je jaderný reaktor. Cituji: Jaderný reaktor ruského člověka.

I světoví vůdci mají nárok na slabší chvilky. Tak jim to odpusťme.

Celou glosu Petry Procházkové si můžete pustit v úvodním videu. Je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:00.

Archiv pořadu najdete zde.

Reklama

Doporučované