Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: 10 let dokazoval nevinu, poznají nemoc a příběh kadeřnice

Záhady Josefa Klímy: Odmítl úplatek a deset let musel před soudy. Za pár vteřin poznají po čichu rakovinu a příběh ukrajinské kadeřnice.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Reportér Josef Klíma se v letním speciálu vrací k případům, jimž se jeho tým v průběhu roku věnoval.

Článek

Milan Sedláček působil jako velvyslanec v Kazachstánu i Thajsku a dotáhl to až na náměstka ministra zahraničí. V roce 2008 přišel anonym, který podepsal tzv. „kolektiv zaměstnanců ministerstva zahraničí“, kde ho obvinili, že schválil provedení tří seminářů v celkové hodnotě 1,5 milionu korun, které nikdy neproběhly. Tenhle anonym odstartoval naprosto výjimečný soudní ping-pong mezi Obvodním soudem pro Prahu 1 a Městským soudem v Praze, jenž trval následných deset let. Až letos v červnu, kdy jsme ho znovu zpovídali, jako by se štěstí k němu znovu obrátilo. Posun v případu přináší reportér Josef Klíma.

Chtěla co nejdřív zpátky na Ukrajinu, její dům ale mezitím Rusové srovnali se zemí. Jak pokračuje příběh kadeřnice Anny? Natáčel Jaroslav Mareš.

V roce 2016 napadla dva mladé vědce ze severomoravské Kopřivnice myšlenka, zda by s odhalováním rakoviny mohli pomoci speciálně vycvičení psi, a to právě díky jejich dokonalému čichu. Jsou to čtyři roky, kdy jsme se setkali ve staré dřevěné budově sloužící jako improvizovaný prostor pro výcvik psů na okraji Kopřivnice na severní Moravě s molekulárním biologem Spirosem Tavandzisem a epidemioložkou Petrou Riedlovou. Jaký posun ve výzkumu nastal po odvysílání reportáže? Zjišťovala Petra Majerová.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 21:00. Archiv pořadu najdete zde.

Reklama

Doporučované