Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Podílel se policista na krádežích? A šikana v práci

Záhady Josefa Klímy: Podílel se policista na krádežích aut? Šikana v hradecké nemocnici. A glosy Daniela Kroupy a Jefima Fištejna.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Okresní soud v Jihlavě odsoudil letos v září Milana Burneka k osmi letům vězení za krádeže aut. Jeho případ spolu s příběhem dalších dvou odsouzených, kteří zatím dostali podmínečné tresty, je ovšem zcela výjimečný. Při vyšetřování se totiž ukázalo, že Burnek při krádežích velmi úzce spolupracoval s brněnským policistou Milošem Veselým. Je policista po tak závažných zjištěních stíhán, nebo postaven mimo službu? A pokud ne, co tomu brání? Zjišťoval Josef Klíma.

Druhá reportáž pojednává o bossingu na pracovišti. Zdeněk Hák, Pavel Kolínský a Stanislav Novák jsou bývalými zaměstnanci technického odboru Fakultní nemocnice Hradec Králové. Všichni tři tvrdí, že z nemocnice odešli kvůli špatným vztahům na pracovišti. Co se stalo? Kam až může zajít řešení údajné šikany na pracovišti? Natáčel Jaroslav Mareš.

Součástí pořadu jsou tradičně i glosy. Tentokrát své zamyšlení připojil filozof Daniel Kroupa a novinář Jefim Fištejn.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:00. Archiv pořadu najdete zde.

Reklama

Doporučované