Hlavní obsah

Jestli někomu vadí bionické nohy, ať se s tím popere. Poslankyně ANO otevřeně o svém handicapu

Brzobohatá: Doufám, že Sněmovna nebude žvanírna. Schvalovat zákon rok a půl je směšné.

 

Reklama

V Poslanecké sněmovně vás spousta lidí ani nepozdraví, kritizuje poslankyně za ANO Andrea Brzobohatá své kolegy po prvních dnech v dolní komoře.

Článek

Minulý týden usedla manažerka neziskových organizací Andrea Brzobohatá (46) poprvé do poslanecké lavice. Jako nestraník za hnutí ANO chce mimo jiné bojovat za handicapované. Sama před sedmi roky onemocněla zánětem mozkových blan a lékaři jí museli amputovat obě nohy.

Když před první schůzí Sněmovny chtěla od odborníka na etiketu Ladislava Špačka vědět, jak by mohli poslanci reagovat na její handicap, dostalo se jí odpovědi, že je může přivádět do rozpaků. Špaček rozhodnutí nosit sukně a odhalovat tak bionické nohy popsal jako „osobitost“.

„Myslím, že společnost je už dál na to, abych zakrývala svůj handicap,“ říká Brzobohatá ve Výzvě Renaty Kalenské.

Těžké jednání 

Brzobohatá také hodnotí první jednání poslanců o obsazení klíčových postů ve Sněmovně, nezvolení šéfa ODS Petra Fialy místopředsedou dolní komory a rozhovory o formování případné vlády ANO pod vedením Andreje Babiše.

„ODS se ani nechtěla potkat, nechtěli vyjednávat, nechtěli komunikovat,“ popisuje situaci, ve které vznikalo poslanecké hlasovací spojenectví mezi ANO, KSČM a SPD z minulého týdne.

Jak těžké je vyrovnat se se ztrátou dolních končetin? Chtěla by, aby ANO šlo do vlády s hnutím Tomia Okamury? A proč má prezident Miloš Zeman její sympatie? Sledujte Výzvu v úvodním videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované