Hlavní obsah

Podpásovka ještě přijde a vím, co to bude. Jiří Drahoš o finále horké kampaně

Za kampaň utratil ze všech kandidátů nejvíc. Bude to stačit na vítězství nad Milošem Zemanem?Video: Jiří Kubík

 

Reklama

Miloše Zemana porazím, říká ve Výzvě Seznamu Jiří Drahoš a vypočítává i to, jaké budou v závěrečné části kampaně jeho trumfy.

Článek

Získal největší počet podpisů občanů pod svou kandidaturu a na volební kampaň vybral nejvíc peněz - zhruba 34 milionů. Podle průzkumů má šanci v druhém kole voleb porazit dosavadního prezidenta Miloše Zemana. Přesto čelí i kritice, že jeho názory nejsou vždy jasné.

Ve Výzvě odpovídá i na to, jestli by dal Andreji Babišovi i druhou šanci na sestavení vlády. „Jednal bych úplně jinak než Miloš Zeman. Pokud vláda Andreje Babiše důvěru nezíská, zvažoval bych i možnost vyhlásit předčasné volby. Pokud by tu byla šance na sestavení většinové vlády,“ říká Drahoš.

Hrozba dezinformací?

Ve Výzvě se prezidentský kandidát také vrací ke svým prohlášením o riziku dezinformací, které by podle něj mohly ovlivnit prezidentskou volbu. Přiznává, že nemá žádné konkrétní důkazy, že by přicházely ze zahraničí.

„Je celkem jasné, že jsou tady snahy o dezinformace. Třeba to, že nás financují pánové Soros a Schwarzenberg. Nesmysly o mém vztahu s StB se šíří na sociálních sítích a na internetu od června loňského roku,“ vypočítává Drahoš. A vysvětluje i to, jestli se obává, že přijdou tvrdší útoky.

Kontroverze v nejužším týmu

Platí pořád Drahošův výrok z loňského února, že by se jako prezident „obklopil schopnými a důvěryhodnými lidmi“, když je šéfem jeho týmu kontroverzní manažer Jakub Kleindienst?

„Jakubovi věřím, je to důvěryhodný a kvalitní člověk. Celé je to součást šíření nepravdivých informací,“ říká Drahoš o svém spolupracovníkovi, který působil mimo jiné ve firmě připravující zakázky pro dnes již odsouzeného exhejtmana Davida Ratha.

Hlasoval by dnes, kdyby byl poslanec, pro důvěru vládě Andreje Babiše? Komu by jako prezident dal státní vyznamenání a byl by pro zákaz stavby mešit a minaretů? Rozhovor s Jiřím Drahošem sledujte ve videu umístěném nahoře.

Web Jiřího Drahoše: https://www.jiridrahos.cz/

Na transparentní účet se můžete podívat zde.

Reklama

Doporučované