Hlavní obsah

Porvat se s nemocí byl dar. Tatiana Vilhelmová bilancuje na prahu čtyřicítky a s desátou nominací na Českého lva

Volhu jsem zavařila hned první den. Majitel to hodně prožíval, vzpomíná Vilhelmová na natáčení svého posledního filmu.Video: Jiří Kubík, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jedna z nejúspěšnějších českých hereček tento týden uvede do kin novou komedii Tátova volha. O víkendu se pak dozví, zda promění svou desátou nominaci v sošku Českého lva za roli ve filmu Bába z ledu.

Článek

„V poslední době přichází lepší role,“ pochvaluje si Tatiana Vilhelmová svůj věk – blížící se čtyřicátiny. Ve svém zatím posledním filmu, komedii Jiřího Vejdělka Tátova volha, se opět na plátně stává dcerou Elišky Balzerové, stejně jako ve dva roky starém snímku Teorie tygra.

Jak jim to funguje ve filmové „rodině“? Kam ve své předlouhé filmografii (přes šedesát snímků) staví Tátovu volhu? A jak se jí v této road movie řídil šedesát let starý vůz, s nímž po otcově smrti vyráží hledat jeho milenky a svého nevlastního bratra? O tom mluví Tatiana Vilhelmová v první části rozhovoru.

V té další komentuje svých pětadvacet let před kamerou a vzpomíná, co jí předpověděl její první režisér, Karel Kachyňa. Mluví také o divokých 90. letech, zlaté mládeži a drogách, které tehdy zkusila.

Před pěti lety Tatiana Vilhelmová prodělala zánět mozkových blan, kvůli němuž nemohla delší dobu pracovat. Jak ji nemoc změnila? Jak teď přistupuje k hraní? A chystá se po vítězství v televizní show Tvoje tvář má známý hlas na muzikály a veřejné vystupování s životním partnerem Vojtou Dykem? I o tom v rozhovoru v úvodním videu.

Pořad Výzva sledujte každý všední den ve 21:00 a 21:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:
Tatiana Vilhelmová

Doporučované