Hlavní obsah

Poslední debata před volbami. Trump musí ukázat, že se umí chovat jako prezident

 

Reklama

Hillary Clintonová si může upevnit vedení. Očekává se ostrý střet.

Článek

Fight Night, bitevní noc. Třetí a poslední prezidentská debata mezi Hillary Clintonovou a Donaldem Trumpem se odehraje dnes v noci na Nevadské univerzitě v Las Vegas. Bude probíhat stejně jako ta první, potrvá hodinu a půl a rozdělena bude do patnáctiminutových tematických částí. Otázky bude dnes klást moderátor televize Fox News Chris Wallace.

Trump se opět nechal slyšet, že volby jsou zmanipulované ve prospěch Clintonové. Jeho soupeřka půjde do poslední debaty jako favoritka. Průzkumy mluví v její prospěch - podle diváků vyhrála obě debaty předešlé. Vítězství v takzvaných „swing states”, tedy státech, kde jsou síly kandidátů tradičně dlouho vyrovnané a kde se většinou rozhoduje, jí přisuzují respektované průzkumy veřejného mínění.

Očekává se, že poslední debata bude od samého začátku vyostřená. Ve Spojených státech stále silně rezonují Trumpovy obscénnosti. Clintonové zase škodí další e-maily šéfa demokratické prezidentské kampaně Johna Podesty, které zveřejňuje web WikiLeaks.

Americké prezidentské volby se konají 8. listopadu. Po skončení třetí debaty budou mít kandidáti devatenáct dní na získání nerozhodných voličů. Klíčovými státy, na které se zaměří, budou Florida, Ohio a Pensylvánie.

Reklama

Doporučované