Hlavní obsah

Poslední den Colours of Ostrava: Extravagantní jamajská hvězda a Bolt Tower v národních barvách

Bolt Tower bude nasvícen v národních barvách k uctění památky 100. výročí vzniku Československa až do prosince.Video: Seznam.cz

 

Reklama

17. ročník festivalu Colours of Ostrava se blíží ke konci. Čtvrtý a zároveň závěrečný sobotní den přinesl opět spoustu nezapomenutelných hudebních zážitků. Návštěvníci festivalu však mohli vedle kvalitní muziky a doprovodného programu obdivovat také nasvícenou věž Bolt Tower, která je na památku 100. výročí vzniku Československa osvětlena v národních barvách.

Článek

Poslední den na festivalu mohli návštěvníci a milovníci umění zhlédnout divadelní představení Jaroslava Duška na motivy knihy Čtyři dohody od mexického autora Dona Miguela Ruize.

Hudební program nabídne čtvrtý den takové hvězdy, jako je extravagantní jamajská zpěvačka Grace Jones, nejstarší syn Boba Marleyho Ziggy či v samotném závěru vystoupí norský producent a DJ Kygo, který celý festival zakončí svou pyrotechnickou show.

Z menších zahraničních kapel za poslech stojí německá popová diva Lilly Among Clouds či rovněž popový Nick Mulvey z Británie. Perskou klasickou hudbu přiveze Alireza Ghorbani a z Islandu dorazí s elektronikou GusGus.

Z české scény se mohou návštěvníci těšit na chlapce z Prahy 5 Mig 21, Kafka Band spisovatele Jaroslava Rudiše, kterého si mohou fanoušci užít také na dvou diskuzích, a na rapera a textaře Otakara Petřinu mladšího známějšího pod přízviskem Marpo s jeho kapelou TroubleGang, se kterou nedávno vyprodal O2 arenu.

Reklama

Doporučované