Hlavní obsah

Poslední nárůst v grafech. V počtu testů se Česko přehouplo přes 10 tisíc

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto

Reklama

aktualizováno •

Nakažení covidem-19 přibývají v Česku nebývalým tempem. Více se však také testuje. Prohlédněte si aktuální data v přehledných grafech.

Článek

Ve středu se druhý den v řadě dostal počet nově nakažených přes hranici 500 lidí. Konkrétně přibylo 650 případů.

Úzce to ale souvisí s tím, že se více testuje. Ze statistik jasně vyplývá, že skutečně platí vztah - čím více testů, tím více odhalených případů. U deseti dnů s největším přírůstkem, kdy je známý počet provedených testů, proběhlo až na jedinou výjimku minimálně 6500 testů.

Týdenní průměr provedených testů je nyní na maximu, vychází to na téměř 8600 testů za den. Krom toho, že jde o nejvyšší hodnoty od začátku epidemie, je to také více, než byla nejvyšší denní čísla od poloviny května do konce července.

Celkem v posledních sedmi dnech přibylo 2838 případů, z toho necelá pětina v Praze:

Od začátku epidemie se v Praze covidem-19 nakazilo 5302 lidí. Nejvíce se nákaza rozšířila mezi mladými dospělými - ve věku od 20 do 29 let nemocí covid-19 onemocnělo 1408 lidí. Pro srovnání - je to více než součet nakažené populace hlavního města starší padesáti let.

Kromě Prahy se covid-19 rychle šíří i na jižní Moravě, kde je celkem 511 nakažených, z toho 172 v Brně a 155 na Hodonínsku.

Reklama

Související témata:

Doporučované