Hlavní obsah

Pospíšil končí jako šéf zastupitelů. Odvolali ho spolustraníci

Foto: Profimedia.cz

Jiří Pospíšil.

Reklama

O funkci na pražském magistrátu Jiřího Pospíšila připravili kolegové z TOP 09.

Článek

Někdejší šéf TOP 09 Jiří Pospíšil skončil jako šéf zastupitelů koalice Spojenci pro Prahu, složené z TOP 09, STAN a lidovců. Za koncem výrazného politika ale nestojí spory mezi stranami, jeho odvolání z funkce prosadili Pospíšilovi vlastní spolustraníci.

Zastupitelé za TOP 09 Pospíšilovi vyčítají, že se klubu málo věnuje a práci jeho předsedy nezvládá. Ostatní koaliční strany již dříve řekly, že se do vnitrostranického sporu nechtějí vměšovat.

O budoucnosti někdejšího šéfa se v partaji v posledních dnech jednalo na více schůzkách. Rozepře mezi pražskými zastupiteli řešilo pražské předsednictvo, pražský výbor i celorepublikové vedení strany.

Pražští zastupitelé za TOP 09 jsou s Pospíšilem ve střetu už zhruba rok, jeho pozice ale není silná ani ve straně jako celku. Nedávno vedení TOP 09 zasáhlo do kandidátky do sněmovních voleb a Pospíšilova favorita přeřadilo na nižší pozici.

Loajálním spojencem a mocenskou základnou tak Pospíšilovi zůstává vedení pražské krajské organizace. „O mém působení v čele zastupitelského klubu jsme vedli dlouhou debatu na předsednictvu pražské TOP 09, kdy mě ze čtrnácti členů předsednictva jasně podpořilo dvanáct z nich,“ řekl Seznam Zprávám již dříve Pospíšil.

Pražská organizace bude už v červnu volit nové vedení. Jeho složení bude klíčové pro sestavení kandidátky pro příští pražské volby. A také pro to, kdo bude za stranu kandidovat na primátora.

Reklama

Doporučované