Hlavní obsah

Postavili byste se 140kilovému bojovníkovi? Britský Hulk míří do klece MMA

Britský kulturista Martyn Ford se chystá na premiéru v MMA.Video: Instagram.com/martynfordofficial

 

Reklama

Polská zápasnická organizace KSW angažovala pro příští rok britského kulturistu a herce Martyna Forda. Váží 140 kilogramů.

Článek

Pokud jste v uplynulých dnech zaznamenali, co se v prvním říjnovém víkendu událo v Las Vegas, je vám jasné, že MMA rozhodně není sportem pro bojácné. McGregor s Nurmagomedovem mají rychlé nohy, rychlé paže, a také „jen” 70 kilogramů tělesné váhy. Teď si ale představte, že se proti vám v oktagonu postaví dvojnásobně těžké monstrum.

Polská zápasnická organizace Konfrontacja Sztuk Walki představila novou tvář pro rok 2019. Do jejího oktagonu se postaví 140 kilogramů těžký kulturista a herec Martyn Ford.

Třiatřicetiletý Ford tvrdě trénuje a své zápasnické pokroky dokumentuje na sociálních sítích. A to včetně videa, ve kterém britský „Hulk” buší do stokilového pytle tak silně, až jej utrhne ze stěny.

Fordovým snem ale dříve zápasení vůbec nebylo. V minulosti snil o tom, že se v Anglii stane hráčem kriketu.

„Když jsem skončil s kriketem, byl jsem na dně. Přemluvili mě, abych se stal profíkem a tím budu mít nalajnovaný život. Spolu se zraněním a smůlou jsem přišel o radost ze hry. Věděl jsem, že potřebuju v něčem uspět a nějak zazářit,” řekl Ford.

A s odstupem času se dá říct, že se mu to povedlo. Po celém světě je známý v kategorii fitness, hrál ve dvou filmech a podílí se na dalších třech, které jsou roztočené. Jeho jméno je také spojeno se třemi firmami. Fanouškům se do paměti zapsal především zápasnickou bitvou se Scottem Adkinsem ve čtvrtém dílu filmové série Undisputed.

Trénovat MMA začal Ford před dvěma lety a teď je před ním nová výzva. Se sílou evidentně nebude mít problém, ta ale v konečném důsledku v oktagonu nehraje zas až takovou roli, jak by se mohlo zdát. Třiatřicetiletý Brit proto trénuje rychlost a obratnost.

Reklama

Související témata:

Doporučované