Hlavní obsah

Potvrzeno. Irský šampion MMA vyzve v historickém zápase boxerskou legendu

Conor McGregor se utká s Floydem MayweatheremVideo: Reuters

 

Reklama

Dlouho očekávaný boxerský souboj mezi Floydem Mayweatherem a Conorem McGregorem proběhne 26. srpna v Las Vegas.

Článek

Floyd „Money” Mayweather versus Conor „The Notorious” McGregor. Ten první je historicky nejlépe vydělávajícím boxerem, ten druhý zase nejznámějším zápasníkem smíšených bojových umění. Své kariéry věnovali odlišným bojovým disciplínám, teď se ale oba bojovníci postaví v boxerském ringu proti sobě.

Ir McGregor je známý svou provokací soupeřů. Mayweathera tak dlouho hecoval na dálku, až si Američan zarezervoval termín v tradičním boxerském stánku, T-Mobile Areně v Las Vegas. Tam chce nabubřelému Irovi s vytetovanou opicí na hrudi ukázat, že je neporazitelný. „The Money Fight”, jak se zápasu již nyní přezdívá, je na programu 26. srpna.

A McGregorova prořízlá ústa se začínají činit už teď. Na Twitteru slovy „THE FIGHT IS ON" oznámil, že zápas se koná! Místo fotografie Mayweathera juniora však použil obrázek otce svého protivníka. Tím naznačil, že jeho soupeř je starý.

V zápase o dvanácti kolech při váhovém limitu 70 kilogramů bude dovoleno pouze boxovat. McGregor tak své pověstné kopy bude muset nechat doma. „Vyzval on mě. A když vyzval on mě, bude se hrát podle mých pravidel. Vždycky box," uvedl Mayweather v březnu, kdy oznámil, že se s McGregorem utká.

Favoritem duelu je tedy bezesporu Mayweather. Na toho sázkové kanceláře vypsaly kurz 1,10, na jeho soupeře pak kurz 7.

100 milionů pro každého 

Zápas bude především neuvěřitelná show pro diváky v Areně a po celém světě u televizních obrazovek. Oba si za boxerský galavečer odnesou 100 milionů dolarů.

Na duel se snáší i vlna kritiky. Mixovat dva odlišné bojové sporty je podle mnohých nesmysl. Podle bývalého Mayweatherova rivala Oscara De la Hoyi tento zápas nadobro poškodí box jako bojový sport.

Nejlépe placený sportovec roku 2015 

Floyd Mayweather Jr. nastoupil během své kariéry do boxerského ringu devětačtyřicetkrát. A neprohrál ani jednou. Šestadvaceti soupeřům přitom uštědřil porážku knockoutem. Čtyřicetiletý Američan naposledy nastoupil do ringu 12. září 2015 proti Filipínci Manny Pacquiaovi, kterého porazil na body. Poté svou bohatou profesionální kariéru ukončil.

Vyděláno má dost, vždyť za pouhých 36 minut v ringu s Pacquiaem dostal okolo 230 milionů dolarů. Mayweather je zapsán v Guinnessově knize rekordů jako boxer s největším počtem zápasů bez porážky a také jako nejlépe vydělávající boxer v historii. Za své soutěžní zápasy si podle časopisu Forbes vydělal 700 milionů dolarů.

Dvojitý šampion 

Conor McGregor se stal profesionálním zápasníkem MMA v roce 2008. Bývalý instalatér z Dublinu zažil úctyhodnou šňůru patnácti výher v řadě mezi lety 2011 a 2016 a stal se legendou MMA. Tento sport se především díky němu dostal do povědomí i v Evropě. Naposledy prohrál při svém debutu ve welterové váze s Natem Diazem. Toho ale o pět měsíců později v odvetě porazil.

Po jednadvacáté výhře ve čtyřiadvaceti zápasech proti Eddiemu Alvarezovi se stal úřadujícím šampionem ve dvou váhových kategoriích, v lehké (do 70,3 kg) a pérové (do 65,8 kg) zároveň. Osmadvacetiletý McGregor se nyní věnuje své rodině a je podle magazínu Forbes 24. nejlépe placeným sportovcem současnosti.

Reklama

Doporučované