Hlavní obsah

Potvrzeno. Křetínský a PPF kupují Planeo Elektro

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Miliardář Daniel Křetínský a skupina PPF posilují svůj e-commerce byznys – kupují Planeo Elektro.

Článek

PPF, EC Investments a Rockaway Capital kupují skupinu Fast, která vlastní řetězec prodejen elektroniky Planeo Elektro. Cenu transakce nezveřejnily. Firmy to oznámily v tiskové zprávě, obchod ještě musí schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

O chystané transakci psal SZ Byznys již na konci dubna.

Firma Fast ČR měla podle poslední zveřejněné výroční zprávy předloni čistý zisk 380 milionů Kč, prodeje pak za 10,5 miliardy Kč. Loni pak měla tržby přesahující 13 miliard a zisk před započtením úroků, daní a odpisů přes 900 milionů Kč, uvedly firmy.

Firmy kvůli obchodu založily společnost Sluggeria, ve které drží PPF 40procentní podíl, EC Investments podnikatelů Daniela Křetínského a Patrika Tkáče pak dalších 40 procent a Rockaway Capital Jakuba Havrlanta 20 procent.

Akvizicí Fastu miliardáři získávají důležitý článek do skládačky kolem Mall Group. Součástí jejich aktivit na internetu je kromě e-shopů skupina cenových srovnávačů Heureka Group a přepravní společnost WeDo.

„Skupina Fast v čele se společností Fast ČR je předním středoevropským velkoobchodním a maloobchodním prodejcem spotřební elektroniky, domácích spotřebičů a další techniky. Její specifický obchodní model integruje velkoobchodní činnost a vlastní retailový řetězec Planeo Elektro s širokým produktovým portfoliem vlastních značek jako Sencor, Philco či Fieldmann,“ napsaly firmy do tiskové zprávy.

Fast ČR založil podnikatel Tomáš Smrčka. Po jeho úmrtí v roce 2009 přešlo vlastnictví firmy na dva tehdy nezletilé syny. Jejich práva zastupuje jednatel firmy Zdeněk Pech.

Reklama

Doporučované