Hlavní obsah

Pouliční umění reaguje na pandemii. Svou kresbu vytvořil i Banksy

Pouliční umělci na celém světě reagují na pandemii koronaviru originálně a vtipně. Například umělci z polské Lodže vytvořili vtipné video, co dělat v době pandemie.Video: twitter.com/Miasto_Lodz

 

Reklama

Pandemie inspirovala také umělce a promítla se do pouličního umění. Jejich kresby mají v sobě dávku humoru, ale i naléhavé zprávy.

Článek

Během posledních týdnů se tak na stěnách po celém světě objevilo velké množství silných a vtipných maleb, které reagují na mimořádnou dobu. Kresby například připomínají lidem, aby zůstali doma a mysleli pozitivně, přestože po nich doba žádá jistá omezení.

Nejčastějšími náměty jsou poděkování sestřičkám, doktorům a dalšímu zdravotnickému personálu. Nechybí ani náměty z populárních filmů nebo serialů - Glum z Pána prstenů nebo Simpsonovi, doplněny o vzkazy - zůstaňte doma, chraňte se, dodržujte hygienická opatření a nezapomínejte na lásku.

Mezi častými náměty jsou poděkování sestřičkám, doktorům a dalšímu zdravotnickému personálu. Nechybí ani prosby, abychom dodržovali bezpečnostní opatření.Video: youtube.com/WaterOner, AP

Objevují se i nástěnné malby kritizující politiky, kteří podcenili nebo zlehčovali pandemii koronaviru. Karikatuře tak neunikl americký prezident Trump nebo britský premiér Boris Johnson.

Abyste opravdu mohli bezpečně zůstat doma a přesto si užít trochu umění, připravili jsme pro vás výběr toho nejlepšího ze street artu a graffiti z celého světa.

Reklama

Doporučované