Hlavní obsah

Pouze tři herci a kapela. Jonathan Larson ožije díky českému muzikálu

Muzikál Tick, Tick... Boom! Jak skvělý je bohémský život neúspěšného umělce?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Muzikál, který stojí pouze na třech hercích a kapele, uvede Divadlo Na prádle 15. února. Jde o autobiografický příběh skladatele Jonathana Larsona.

Článek

„Já hraji Johna, alter ego Jonathana Larsona, který týden před svými třicátými narozeninami řeší existenciální krizi. Nechce tu třicítku, aby přišla. Chce se vrátit v letech. S tím přichází další problémy, přehlíží rozpadající se vztah a umírajícího kamaráda. Přesto, že to zní takhle tragicky, je to fresh, cool a hodně vtipné,“ shrnuje herec Tomáš Vaněk hlavní zápletku muzikálu.

Jonathan Larson se proslavil především muzikálem Rent. Až poté se pozornosti dostalo jeho autobiografickému dílu Tick, Tick... Boom!, kde zatím coby neznámý skladatel čeká na svou velkou chvíli. Kromě Johna je ústřední postavou muzikálu jeho dívka Susan, která ač chápavá, má své vlastní sny.

„Já hraji Johnovu přítelkyni Susan, která ho miluje, ale musí ho opustit kvůli okolnostem. Také hraji Caresu, kolegyni z divadla. Je to jeho nejlepší přítelkyně z divadla, o které ta jeho hra je. Taková nadšená, úplně super holka. Pak hraji Rózu, přiopilou paní manažerku, co všechno tak pomalu zařizuje. A pak v korporátu manažerku Judy V. - neosobní, poker face, bez emocí,“ shrnuje role, ve kterých se objeví, herečka Lucia Jagerčíková.

Režie se ujal Martin Vokoun. Zvláštností je, že ho k režírování titulu oslovil herec a producent muzikálu Tomáš Vaněk. Muzikál uvede Divadlo Na prádle 15. února. Podrobnosti v úvodním videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované