Hlavní obsah

Povinné čipování psů, výročí češtiny i nové sportoviště pro gymnasty

Ranní vysílání Televize Seznam Ráno na Seznamu (11. 9. 2019)Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Ranní vysílání Televize Seznam.

Článek

00:10 – Zprávy

07:00 – Ranní spěch, velké množství aut, kolony a nedostatek parkovacích míst před školou. Známe to všichni a nejen teď na začátku školního roku. Jenže tím se zvyšuje riziko nehody nebo zranění chodce. Projekty Pěšky do školy a Bezpečně do školy se snaží tuto situaci řešit. „Ranní spěch je pro děti nebezpečný, snažíme se proto prostory před školami vrátit dětem, aby to bylo příjemné místo,” řekla koordinátorka Blanka Klimešová o organizace Pražské matky. Projekt Pěšky do školy je podle Klimešové motivační kampaň, která upozorňuje na to, že chodit s dětmi do školy je přínosné, rodiče mohou být se svými dětmi a poznávat lépe místo, kde žijí.

11:42 – Radek Hrdina živě: Ráno ve Vlašském dvoře v Kutné Hoře

17:46 – Co píší weby Seznamu. Na webu Seznam Zprávy se můžete podívat na exkluzivní rozhovor s Věrou Jourovou nebo se můžete dozvědět více o novém modelu iPhonu a elektroaut.

18:42 – Den očima Kamily Bejlkové

20:56 – V současnosti mluví češtinou na celém světě asi 14 milionů lidí. Jejímu rozšíření významně pomohl rok 1861. Dnes na den přesně to je 158 let, kdy se čeština stala oficiálním vyučovacím jazykem na školách u nás. Magdaléna Šustová, vedoucí Oddělení dějin školství z Národního pedagogického muzea nám toto výročí připomene.

30:10 – Zprávy

46:39 – Radek Hrdina v Kutné hoře

50:32 – Čeština jako vyučovací a úřední jazyk

01:18:20 - Čipy pro psy budou od nového roku povinné. Více o tématu sdělí ředitel Státní veterinární správy Zbyněk Semerád.

1:05:58 - Současná doba na nás vyvíjí velký tlak a každý chce být perfektní. To je pro naše zdraví velké riziko. O tom, jak nás naše tempo občas může zničit a co dělat pro naši lepší psychickou kondici pohovoří psycholog Milan Studnička.

01:30:10 – Zprávy

01:35:02 - Kde se v ženách bere touha vyhrávat a někoho porazit? „Z historie to byla doména mužů, ale děti se učí od svých rodičů, takže je logické, že holčičky to chtějí taky,“ sdělil Milan Studnička.

01:41:11 – České gymnastice se blýská na nové olympijské časy. Sportovci už nebudou muset cvičit v nevyhovujících podmínkách. K dispozici mají nově opravenou sportovní halu v Praze, a už teď mluví o tom, že jde o nejmodernější gymnastické sportoviště v Česku. Na jeho znovuotevření byly i kamery Seznamu.

01:47:20 - Veterináři se připravují na povinné čipování psů. Hostem Seznamu je Zbyněk Semerád.

Reklama

Doporučované