Hlavní obsah

Požár katedrály v Nantes: Policie dál zkoumá příčinu požáru, zadrženého propustili

Foto: Profimedia.cz

Katedrála svatého Petra a Pavla po požáru.

Reklama

aktualizováno •

V západofrancouzském městě Nantes pokračuje vyšetřování sobotního požáru místní katedrály. Devětatřicetiletý muž, kterého vyšetřovatelé vzali do vazby, byl včera večer propuštěn.

Článek

Podle informací francouzské televize LCI policie v neděli v souvislosti s vyšetřováním požáru v katedrále v Nantes zatkla 39letého muže. Rwandský uprchlík pracoval jako dobrovolník pro potřeby katedrály a v pátek večer měl na starosti uzamčení budovy, uvedla LCI a citovala nantského státního zástupce Pierra Sennese. Sennes řekl, že byl muž zadržen, aby objasnil „mezery ve svém rozvrhu“. Včera večer byl ale propuštěn bez zahájení stíhání, potvrdil prokurátor. Už dříve upozorňoval, že spojovat zadrženého se spácháním činu je předčasné.

Katedrála svatého Petra a Pavla se ocitla v plamenech v sobotu ráno. Pod kontrolu se oheň podařilo dostat kolem desáté hodiny dopoledne, v odpoledních hodinách se podařilo jej zcela uhasit. Přestože důvod požáru dosud není znám, úřady zahájily vyšetřování možného trestného činu žhářství kvůli zjištění třech ohnisek požáru. První vyšetřování neodhalilo žádné stopy po vloupání. Největší škody požár napáchal na varhanách a okně z barevného skla.

Příčinu požáru se na místě už od sobotního odpoledne snaží objasnit specialisté z policejních laboratoří. Před chrámem je velká plocha obehnaná policejní páskou, popisuje AFP.

Reklama

Související témata:

Doporučované