Hlavní obsah

Požár na párty v Kalifornii: nejméně devět mrtvých

Požár v klubu v kalifornském OaklanduVideo: Nela Vejvodová

 

Reklama

Počet obětí zřejmě není konečný, pohřešuje se pětadvacet lidí.

Článek

Nejméně devět mrtvých si vyžádal požár v noci na dnešek na taneční párty v kalifornském Oaklandu. Úřady podle místní televize KTVU pohřešují dalších až pětadvacet lidí. Počty pohřešovaných se ale rozcházejí, neboť informace těch, co přežili, jsou protichůdné.

„Stále jsme ještě neudělali podrobnou prohlídku budovy, takže neznáme možný počet dalších obětí," řekla listu East Bay Times představitelka hasičů v Oaklandu Teresa Deloachová-Reedová. Sama nicméně vychází z počtu pětadvaceti pohřešovaných.

Oheň vypukl v komerční budově, v níž mají místní umělci ateliéry, uvedla policie. V době neštěstí zde bylo zhruba padesát lidí.

„Bylo tam hrozné vedro a strašně moc kouře," vypověděl podle televize Fox News Bob Mule, kterému se podařilo s drobnými popáleninami vyváznout. „Doslova jsem cítil, jak se mi loupe kůže a jak se mé plíce dusí kouřem. Hasicí přístroj se mi nepodařilo zprovoznit," dodal.

Místní média uvedla, že budova, která sloužila i jako skladiště, neměla samohasicí systém, který by se automaticky v případě požáru spustil.

Reklama

Související témata:

Doporučované