Hlavní obsah

Požár v Oaklandu: Hasiči počítají s nejhorším. Odhadují, že uhořelo až čtyřicet lidí

 

Reklama

Do vyhořelé budovy, kde improvizovaně bydleli umělci, se záchranáři stále nemohou dostat.

Článek

V noci na dnešek vypukl v kalifornském Oaklandu jeden z nejtragičtějších požárů v historii. Plameny zachvátily improvizovaný taneční klub v budově, kde nelegálně bydleli a tvořili místní umělci.

První zprávy hovořily o devíti obětech, párty se nicméně účastnilo kolem padesáti lidí (některé zdroje mluví až o stovce účastníků) a v současnosti se pohřešuje minimálně 25 osob. Zástupce šerifa se na tiskové konferenci nechal slyšet, že bohužel počítají s nejhorším, až se čtyřiceti oběťmi.

Lidé na sociálních sítích sdílejí fotky svých známých a příbuzných, se kterými se nemohou spojit.

Pro záchranáře a vyšetřovatele je velmi obtížné dostat se do budovy. Většina obětí podle informací Fox News zahynula ve druhém podlaží, do kterého se navíc zřítila střecha. Místní televize uvedla, že schodiště do patra bylo zřejmě vyrobeno z přepravních palet.

Situace v budově je značně nepřehledná, prohledávání komplikuje nejen statické poškození stavby, ale také velké množství vybavení, nábytku, soch, obrazů, hudebních nástrojů a dalších uskladněných předmětů.

Místní média uvedla, že budova, která sloužila i jako skladiště, neměla samohasicí systém, který by se automaticky v případě požáru spustil. Chyběly také hlásiče kouře.

Minuta ticha za oběti požáru na basketbalovém zápase.

Reklama

Související témata:

Doporučované