Hlavní obsah

Poznáte Tomáše z filmu Páni kluci? Michael Dymek dnes tančí v divadle BUFO  

Znáte ho z filmu Páni kluci.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Tomáš z filmu Páni kluci je pěkný raubíř. Malý nezbedný kluk se ve skutečnosti jmenuje Michael Dymek. Už docela vyrostl, má normální práci, manželku a dvě děti. V dospívání dal před herectvím přednost lidovým písním a tancům, kterým se věnuje dodnes na prknech divadla BUFO.

Článek

Film Páni kluci se natáčel v roce 1975, viděl ho snad každý, většina i víckrát, takže také Michaela Dymka alias Tomáše zná téměř každý. Tomáš byl raubíř, i jeho představitel byl živé dítě. „Byl jsem sportovec, gymnasta, plavec, atlet, všechno mě bavilo, všechno mi šlo. Na devítiletce ze mě byla moje třídní paní učitelka nešťastná. Když jsme přišli do tělocvičny, tak já byl současně na šplhadle, na koze, na koni a na žíněnce, ta ze mě měla psotník,” směje se Michael Dymek.

Tomáš, stejně jako Michael, byl akční kluk a správňák. Michael Dymek po filmu Páni kluci natočil ještě pár snímků, ale herectví u něj nakonec nezvítězilo. „Dost mi vadila ta popularita, ztráta soukromí. Tak jsem se rozhodl, že to nebudu dělat, a chtěl jsem jít na průmyslovku,” říká Dymek.

Nakonec si ale Michael vybral tanec na Pražské konzervatoři. Tančí i dneska v tanečním divadle BUFO. „Je to soubor, který založil Martin Pacek s Honzou Menšíkem a kamarády. Nese v sobě odkaz folkloru, takže budoucnost folkloru. Tehdy to bylo asi trochu na truc. BUFO rozhodně nedělá folklor, ale děláme takové veselé, vtipné taneční divadlo už 25 let,” vysvětluje.

BUFO 9. a 10. června čekají dvě premiéry představení A Lenka? „Takže tam slyšíte tu Alenku v říši divů, bude to putování fantazijními světy,” doplňuje Michael.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované