Hlavní obsah

Práce na rekonstrukci železniční stanice Chomutov by mohly začít za čtyři roky

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Práce na kompletní rekonstrukci železniční stanice Chomutov by mohly začít v roce 2025. Projekt zahrnuje posunutí výpravní budovy blíže k centru města. Předpokládaná cena celé stavby se odhaduje na 5,4 miliardy korun.

Článek

Nyní je vlakové nádraží zhruba 800 metrů od autobusového mimo obytnou zástavbu. Lidé chodí na nádraží pěšky nebo jezdí auty. Pokud by nádraží bylo v místě, kde jsou nyní uhelné sklady, vzdálenost by se zkrátila zhruba na 350 metrů.

Rekonstrukce se dotkne osobního i seřaďovacího nádraží. „V současné době probíhá zpracování záměru projektu a zapracování připomínek. Po jeho posouzení a schválení v rámci Správy železnic bude záměr projektu pravděpodobně ještě v letošním roce předložen k projednání a schválení Centrální komisi Ministerstva dopravy ČR,“ uvedl mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

S dokončením všech prací se počítá v roce 2028. „Na podobu nové výpravní budovy osobního nádraží předpokládáme vypsání architektonické soutěže za účasti města Chomutova,“ řekl mluvčí.

Před dvěma lety chomutovští zastupitelé záměr přesunutí nádraží blíže k centru podpořili. Primátor Marek Hrabáč (ANO) tehdy řekl, že prioritou pro město je vypořádání s podnikateli, kteří působí na území, kde by nové hlavní nádraží mohlo stát.

Reklama

Doporučované