Hlavní obsah

Praha 12 hledá stavebníka školky Mydlinky, hodnota zakázky je 76,8 milionu

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Praha 12 hledá firmu, která postaví novou mateřskou školu v Modřanech. Školka zvaná Mydlinky by měla nabídnout prostory pro 112 dětí a budova by měla být pasivní, tedy s velmi nízkou spotřebou energie.

Článek

Školka Mydlinky by měla stát na pozemcích mezi ulicemi K Beránku, Dolnocholupická a Lešetínská. Stavět se bude hlavní budova školky se dvěma nadzemními podlažími, kde budou čtyři třídy, jídelna a zázemí, a tři jednopodlažní objekty. V těch bude mimo jiné klubovna či zahradní domek. V areálu budou rovněž dvě dětská hřiště s dvacítkou nově vysazených stromů.

Pro potřeby parkování jsou navržené čtyři stání v ulici K Beránku. Součástí záměru je dále vybudování přípojek inženýrských sítí, chodníků a terénní a sadové úpravy v areálu. Předpokládaná hodnota zakázky je 76,8 milionu korun bez DPH.

Záměr výstavby mateřské školy Mydlinky schválila rada městské části 27. června 2019. Projekt vznikl v architektonické kanceláři Loxia. Jediným hodnoticím kritériem pro výběr zhotovitele stavby je nejnižší nabídková cena. Zahájení samotné stavby Praha 12 předpokládá v červenci. Hotovo by mělo být v polovině roku 2022.

Dvanáctá městská část letos investuje do stavby nových a rekonstrukcí stávajících školek téměř 105 milionů, vyplývá z rozpočtu na rok 2021, který zastupitelstvo schválilo v únoru. Většina z těchto peněz je určena na výstavbu školky Mydlinky. Praha 12 rovněž připravuje výstavbu nové základní školy v Komořanech, která je jedním z hlavních investičních plánů radnice. Rozpočet Prahy 12 na letošní rok počítá s příjmy 485,8 milionu a výdaji 723,7 milionu korun.

V Praze 12 tvoří koalici zástupci Pirátů, ODS, TOP 09 a Zelených. Praha 12, kde žije 56 617 obyvatel, zahrnuje celá katastrální území Cholupic, Kamýku, Komořan, Modřan a Točné.

Reklama

Doporučované