Hlavní obsah

Praha 8 chce konec betonárny na Rohanském ostrově v roce 2021

Foto: Profimedia.cz

Rohanský ostrov.

Reklama

Zastupitelé Prahy 8 vyzvali hlavní město, aby nečinilo jakékoliv kroky, které by prodloužily fungování betonárny na Rohanském ostrově.

Článek

„Městská část rovněž požaduje, aby na ostrově přestala fungovat do konce příštího roku,“ sdělil mluvčí radnice Martin Šalek. Betonárnu na ostrově provozuje firma TGB Metrostav. Praha do budoucna plánuje na Rohanském ostrově vybudovat park a rovněž zde vzniká na Rohanském nábřeží nová zástavba.

„Usnesení (zastupitelů) je podmětem pro hlavní město. Kroky, které jsme provedli, jsme vyčerpali své možnosti. Nyní čekáme na rozhodnutí hlavního města, jaký postup zvolí. Naše představa je, aby betonárka a další související dočasné stavby byly odstraněny do konce roku 2021,“ uvedl radní Tomáš Slabihoudek (TOP 09).

Zastupitelé ve svém usnesení nesouhlasí nejen s existencí samotného komplexu betonárny, ale chtějí, aby byla odstraněna také příjezdová komunikace. Obě jsou dočasné stavby.

Městská část tak po magistrátu požaduje, aby nečinil žádné kroky, které by vedly k prodloužení stavebního povolení a nájemních smluv k pozemkům, na kterých betonárna stojí.

Reklama

Související témata:

Doporučované