Hlavní obsah

Praha bude ochromená roky. Kvůli mostu na spadnutí, říká Čižinský

Reportáž o dopravních komplikacích na Praze 7 kvůli mostu na spadnutíVideo: Jaroslav Gavenda, Seznam Zprávy

 

Reklama

Tramvaje v Praze můžou opět jezdit pod mostem, který je podpřený mezi stanicemi Vltavská a Strossmayerovo náměstí. I přesto ale dopravní problémy na Praze 7 nekončí.

Článek

Starosta Prahy 7 Jan Čižinský v rozhovoru pro Seznam řekl, že řešením situace na Vltavské se bude zabývat nové vedení hlavního města. V okolí stanice metra na lince C budou lidé a řidiči muset počítat podle Čižinského roky s problémy v dopravě.

„Komplikace zůstávají obrovské, protože část tramvají nemůže jezdit, stejně jako auta. Velmi špatná dopravní situace bude pokračovat," řekl Seznamu starosta Prahy 7 Jan Čižinský.

Podjezd pod mostem u stanice metra C Vltavská je od čtvrtka ráno otevřen pro pěší a tramvaje. Most je provizorně podepřen, auta na něj zatím nesmí.

Na své pravidelné trasy kolem holešovické tržnice se vrátily linky číslo 1, 12 a 25. Most na Vltavské TSK uzavřela minulý týden na základě informací o jeho špatném stavu od společnosti Pontex, která prováděla diagnostiku mostu.

Tramvaje se zatím nevrátí do zastávek Štvanice a Těšnov. Nemohou totiž odbočit z Vltavské na Hlávkův most, podpěry stojí přímo v kolejišti.

Reklama

Doporučované