Hlavní obsah

Praha přiklepla miliony na opravy policejních služeben

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

„Řada služeben je často v nevyhovujícím technickém stavu bez odpovídajícího hygienického zázemí a neposkytuje důstojné prostředí pro výkon služby,“ píše se v plánu, kteří schválili zastupitelé.

Článek

Policisté a strážníci se v některých částech Prahy dočkají nových služeben. Hlavní město přidělí do šesti městských částí peníze na rekonstrukci či výstavbu nových služeben, které by se jinak musely zavřít. Až tak jsou nevyhovující.

Vyplývá to z dokumentu schváleného pražskými zastupiteli, podle něhož Praha celkem rozdělí 21,88 milionu korun.

Plán rekonstrukce služeben schválila Praha už před časem, opravu potřebuje několik desítek prostor používaných městskou i státní policií.

Nejvyšší částku, a to sedm milionů korun, dostane radnice Prahy 16 na výstavbu nové služebny policie na náměstí Osvoboditelů.

Druhá nejvyšší částka poputuje Praze 9 na rekonstrukci služebny policie v Ocelářské ulici. Radnice obdrží od města 5,48 milionu.

Pětimilionovou dotaci dostane Praha-Libuš na demolici a stavbu nového domu se služebnou městské policie v Zahrádecké ulici.

Rekonstrukce služebny městské policie v ulici K Cihelně v Satalicích vyjde na tři miliony korun. Opravena bude také služebna strážníků v Kolovratech, kam poputuje 800 tisíc korun. Zbylých 600 tisíc je určeno na koupi a instalaci klimatizace ve služebně v Čakovicích.

Reklama

Doporučované