Hlavní obsah

Praha přispěje na projekty městských částí

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Pražský magistrát poskytne peníze městským částem na přístavbu polikliniky Pod Marjánkou v Praze 6, stavbu cyklostezek v Praze 14, opravu zázemí zahradníků v Riegrových sadech v Praze 2.

Článek

Dále na úpravy Sofijského náměstí v Praze 12, přístavbu základní školy v Lipencích, opravu obecního dvora v Lysolajích nebo rekonstrukce bytů v Praze 10 a 3. O přidělení rozhodli zastupitelé, většinou jde o převod peněz schválených v loňském roce.

Praha 6 loni od města získala dotaci zhruba 43,7 milionu korun na rekonstrukci polikliniky Pod Marjánkou, která však zatím nezačala. Zastupitelé schválili převod do letošního roku a zároveň změnu účelu. Radnice Prahy 6 totiž rozhodla, že není možné polikliniku rekonstruovat za provozu. Nejprve proto plánuje přistavět k původní stavbě nový trakt, kam by se poliklinika přesunula. Na to má jít z dotace 26,7 milionu korun, dalších 12 milionů pak má přispět na rekonstrukci léčebny dlouhodobě nemocných (LDN) v Chittussiho ulici. Tři miliony jsou určeny na projektovou přípravu stavby nové LDN v Drnovské ulici. Na původní záměr rekonstrukce polikliniky mají jít jen dva miliony korun, určené na rekonstrukci přístupových můstků do budovy.

Zastupitelé schválili i další podpory pro projekty městských částí. Praha 3 dostane 5,6 milionu korun na opravu tří bytů, Praha 10 pak 5,2 milionu, které využije k rekonstrukci sedmi bytů. Zrekonstruované byty bude po dobu deseti let obsazovat magistrát. Schválena byla i bezúročná půjčka 15,5 milionu korun Lysolajím na přestavbu obecního dvora za 24 milionů. Již dříve radnice na projekt získala dotaci tři miliony korun.

Zastupitelstvo potvrdilo i převod loni schválené dotace na úpravy základní školy v Lipencích zhruba pět milionů korun, za které radnice pořídí nový povrch školního dvora a atria, vytvoří venkovní učebnu a dokončí instalaci klimatizace.

Praha 14 nechala z loňska převést osm milionů korun na přípravu několika nových cyklotras. Radnice v Modřanech požádala o převod deseti milionů původně určených na nový park do projektu rekonstrukce Sofijského náměstí, který se prodražil. Praha 2 získá asi čtyři miliony korun na opravu zázemí zahradníků v Riegrových sadech. Peníze byly původně určeny na rekonstrukci uličního stromořadí v Lužické ulici.

Reklama

Doporučované