Hlavní obsah

Praha se dostala mezi světově nejlepší města pro studenty

Česká metropole je pro studenty dvacátým šestým nejlepším městem světa.

 

Reklama

Z britského výzkumu vyplývá, že nejlepším městem pro vysokoškoláky je Montréal. Praha se drží těsně za Ottawou na 26. místě.

Článek

Kromě 375. výročí od založení města má kanadský Montréal druhý důvod k oslavám. Podle výzkumu britské QS Quacquarelli Symonds je totiž světovou jedničkou pro studenty. Nově zveřejněný žebříček hodnocení ukazuje, že druhé největší kanadské město z vedoucí pozice sesadilo čtyři roky dominující Paříž.

V průzkumu bylo hodnoceno celkem sto pětadvacet měst, žebříček uvádí sto nejlepších.

Analýza se týkala pouze měst s víc než 250 tisíci obyvateli, které mají alespoň dvě univerzity zařazené do každoročního výzkumu. Montréal má takové univerzity hned tři: McGillovu, Montréalskou a Concordijskou.

Kanadské město podle výzkumu vyniká hlavně ve dvou kategoriích, které se týkají cenové dostupnosti a možností získat zaměstnání.

Dále se hodnotí například kvalita vysokých škol, možnosti studovat v cizích jazycích, vybavenost pro studenty či to, jestli má město mezinárodní charakter. Důležitým kritériem jsou i bezpečnost, úroveň tolerance nebo stupeň znečištění ovzduší.

Reklama

Doporučované