Hlavní obsah

Praha spustila průzkum mezi diváky sledujícími kulturu on-line

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Pražský magistrát spustil internetový průzkum mezi diváky sledujícími kulturní pořady na internetu. Cílem je zjistit motivaci lidí a zmapovat jejich preference při výběru kulturního obsahu.

Článek

„Výsledky průzkumu město využije při rozdělování grantů pro jednotlivé kulturní projekty,“ sdělil mluvčí magistrátu Vít Hofman. Na průzkumu město spolupracuje s DAMU a dotazník mohou lidé vyplnit on-line. Propad v kultuře je kvůli pandemii covid-19 odhadován na 12 miliard korun.

„Odbor kultury a cestovního ruchu magistrátu nedávno podpořil tvorbu on-line obsahu prostřednictvím individuálních účelových dotací a realizace výzkumu umožní získání zpětné vazby, kam podporu v této oblasti příště správně a strategicky zacílit,“ uvedl ředitel odboru Jiří Sulženko.

Dotazník zaměřený na širokou veřejnost tvoří přes 30 dotazů rozdělených na tři hlavní sekce. První je orientovaná přímo na konzumaci kulturního obsahu na internetu a druhá na obecnější chování v offline prostředí. Poslední část se soustředí na základní demografické údaje.

Pražský magistrát kvůli pandemii koronaviru zvýšil dotace kulturním zařízením a podpoří rovněž ty, které je nečerpaly. Peníze dostanou městské organizace, které přišly o značnou část vstupného. Mezi zařízení, která obdržela víceleté granty, rozdělí 25 milionů a mezi držitele jednoletých grantů 14 milionů. Organizace dostanou vždy částku do výše 20 procent grantu, který již obdržely. Pomoci se dostane rovněž významným kulturním zařízením, která o dotaci v minulosti nežádala.

Reklama

Související témata:

Doporučované