Hlavní obsah

Praha uzavře Libeňský most, je v havarijním stavu

Podívejte se, v jak špatném stavu je Libeňský most.

 

Reklama

Libeňský most se uzavře, je v havarijním stavu. Na tiskové konferenci to oznámil pražský magistrát.

Článek

Libeňský most se ve čtvrtek v jednu hodinu po půlnoci uzavře pro tramvaje i automobily. Dlouhodobě je ve velmi špatném stavu, jeho část nyní byla na základě aktuálních měření přesunuta do kategorie havarijní. Do této kategorie nespadá přímo úsek nad řekou, ale část soumostí na břehu u Palmovky.

Podle aktuální analýzy Technické správy komunikací (TSK) je Libeňský most ve velmi špatném stavu a získal druhé nejhorší hodnocení na sedmistupňové škále. Zpráva uvádí, že jsou narušené konstrukční části. Upozorňuje rovněž na korozi.

Město chce most kompletně zrekonstruovat. Nyní čeká na vyjádření Ministerstva kultury, které posuzuje památkovou ochranu kubistického mostu.

Tisková konference magistrátu k uzavření Libeňského mostu.

Náklady na běžnou údržbu pražských mostů loni klesly meziročně o 19 milionů korun na zhruba 210 milionů korun. Vyplývá to z dokumentu TSK. V havarijním stavu jsou v Praze tři lávky, dalších 122 je ve špatném stavu.

Problémy se stavem mostů má Praha dlouhodobě. Na začátku loňského prosince spadla lávka pro pěší mezi Císařským ostrovem a Trojou. Při nehodě byli zraněni čtyři lidé. Praha aktuálně řeší opravu Libeňského mostu, v prosinci také uzavřela pro pěší Železniční most na Výtoni. Ve špatném stavu je i Hlávkův a Palackého most.

Reklama

Doporučované