Hlavní obsah

Praha vyzvala pořadatele, aby odložili akce a omezili shlukování

Foto: PCT

Hřib apeluje na pořadatele trhů. Organizátor je podle něj zodpovědný za dodržování nařízení. Když nebudou dodržena, vystavuje se možným sankcím ze strany magistrátu.

Reklama

Pražský magistrát vyzval pořadatele demonstrací a dalších akcí, aby je kvůli možnému šíření nemoci covid-19 odložili. Zároveň vyzval pořadatele trhů, aby zabránili shlukování lidí na jednom místě.

Článek

„Krizový štáb žádá pořadatele velkých akcí ve veřejném prostoru, aby upustili od pořádání jakékoli akce, která by mohla přispět k dalšímu šíření nemoci covid-19. Zároveň upozorňuje pořadatele trhů na území Prahy, aby striktně dodržovali nařízení vlády, jinak se vystavují hrozbě správního řízení a uložení sankce,“ uvedl mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman.

Podle primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) jsou v hlavním městě největším problémem ohlášené hromadné akce. Krizový štáb proto vyzval pořadatele, aby od nich upustili. „Jedná se tedy i o různé demonstrace, které jsou v Praze naplánovány,“ řekl Hřib. Počet osob by neměl přesáhnout 100 lidí. U akcí s vyšším počtem nahlášených budou podle Hřiba ze strany magistrátu vydána omezení.

Hřib zároveň apeloval na pořadatelů trhů. „Pokud by mohlo dojít ke kumulaci lidí na jednom místě, pořadatel je zodpovědný za dodržování nařízení. Když nebudou dodržena, vystavuje se pořadatel možným sankcím ze strany magistrátu. Chtěl bych na všechny apelovat, aby dodržovali tři R, tedy ruce, roušky a rozestupy,“ řekl.

Krizový štáb dnes rovněž doporučil stavební úpravu ve stanici hasičského záchranného sboru ve Strašnicích, kde bude umístěna dekontaminační linka. Štáb rovněž souhlasil se zvýšenou pohotovostí jednotek pražských sborů dobrovolných hasičů.

Reklama

Doporučované