Hlavní obsah

Prasklá lebka a nejistota. Hvězda věří v návrat ve stylu Petra Čecha

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Na první pohled nevinně vypadající souboj Davida Luize z Arsenalu a Raúla Jiméneze z Wolverhamptonu. Druhý jmenovaný ale skončil s prasklou lebkou na operačním sále.

Reklama

Článek

Premier League si připsala na své konto další nebezpečné zranění. Tentokrát ho nemůžeme přičíst nabitému kalendáři. Mexická hvězda Wolverhamptonu Raúl Jiménez musel po hrozivé vzdušné srážce na operaci.

Asi až s odstupem zjistíme, že na Emirates Stadium šlo v neděli večer dost možná o život. Domácí obránce David Luiz v úvodu duelu 10. kola Premier League vletěl energicky do hlavičkového souboje s Raúlem Jiménezem z Wolverhamptonu a hned po jejich vzájemné kolizi bylo z reakcí hráčů vidět, že je zle.

Zběsilé mávání na fyzioterapeuty, spěchající kluboví lékaři, kyslík a posléze nosítka pro největší hvězdu Wolves, která ležela na boku v bezvědomí. Samotná srážka nejspíš ze záznamu vypadala tak drasticky, že ji režisér s přihlédnutím k pravidlům v podobných případech divákům už nenabídl.

Nebezpečně věrně tento mrazivý moment kopíroval zranění českého internacionála Petra Čecha a anglického reprezentačního záložníka Ryana Masona. Čech se do nejvyšších pater aktivního hraní dokázal po operaci prasklé lebky vrátit. Mason musel do předčasného hráčského důchodu a dnes je v akademii Tottenhamu trenérem mládeže.

Jiménez byl v londýnské nemocnici operován a prý se zdárně zotavuje. Krvácející David Luiz se zafačovanou hlavou dohrál první poločas, než ho trenér stáhl ze hry. Právě to, že realizační tým nepřinutil brazilského stopera okamžitě střídat a že ihned po střetu nejspíš nebylo dostatečně prozkoumáno, zda Luiz neutrpěl otřes mozku, sklidilo na britských ostrovech značnou kritiku.

Zmiňovaný Ryan Mason označil stávající pravidla Premier League pro tyto situace za „nedostatečná a nebezpečná“. Masona šokovalo, že Luiz mohl pokračovat ve hře, což má za zlé i samotnému hráči. „Fotbalisté jsou vinni v tom smyslu, že se někdy tváří příliš statečně, když dojde ke zranění hlavy,“ dodal bývalý anglický středopolař.

Podle hostitele Angličana Jiřího Hoška je namístě se obávat o další kariéru mexického útočníka, který patří mezi nejuznávanější ofenzivní hráče celé Premier League. „Taková neštěstí ukazují, že si vrcholoví sportovci své peníze zaslouží. Nikdy nevědí, jestli další zápas, další souboj nebude jejich poslední. Je to strašně křehká rovnováha,“ poznamenal moderátor rádia Expres FM a skalní fanoušek Liverpoolu Miloš Pokorný.

Osádka Angličana posílená o autora Šťastného pondělí Jindřicha Šídla přispěchala s gratulací k 60. narozeninám Garyho Linekera. Někdejší kanonýr Leicesteru, Evertonu, Tottenhamu a Barcelony je dnes možná nejuznávanějším sportovním moderátorem a glosátorem na britských ostrovech. Jiří Hošek připomněl, že druhá nejlépe placená hvězda BBC je celebritou politicky a společensky nesmírně aktivní. Je dlouhodobě velkým kritikem konzervativní vlády a tvrdě vystupuje například proti brexitu.

Foto: Profimedia.cz

Gary Lineker, bývalý vynikající fotbalový útočník, dnes neméně skvělý moderátor. Na sociálních sítích často odhazuje zábrany.

„Na sociálních sítích Linekerovi zjevně procházejí věci, které jsou v rozporu s pravidly BBC pro chování na těchto platformách a které by asi nikomu jinému neprošly. Je možné, že ten pohár trpělivosti někdy přeteče, ale já mám toho chlapíka navzdory jeho někdejší klubové příslušnosti moc rád,“ přiznal Jindřich Šídlo.

Ve fotbalovém podcastu Seznam Zpráv se rozebíral i ostrý rozhovor Jürgena Kloppa s reportérem televize BT Sport, v němž zjevně rozčilený německý trenér Liverpoolu obvinil novináře z podílu na svalovém zranění svého svěřence Jamese Milnera. Klopp narážel na nadupaný program špičkových týmů, který přináší další a další zranění. „Ten stávající model je neudržitelný. Byl bych jednoznačně pro zrušení ligového poháru,“ navrhuje jednu cestu k rozředění kalendáře Šídlo.

Ten také připouští, že do nadcházejícího NLD, tedy North London Derby, nejde jeho Arsenal proti Hoškovu Tottenhamu v roli favorita. I to se řešilo v sázkařském okénku Angličana.

Jaký dres by mohl na jaře obléknout český reprezentant Alex Král? Který útočník Premier League nejlíp střílí svou slabší nohou? A jaké sochy si rád prohlíží Jindřich Šídlo? Poslechněte si čerstvou epizodu podcastu v úvodu článku.

Angličan

Fotbalový podcast Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel výhradně o Premier League. S pravidelnými hosty Luďkem Mádlem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem nebo Jindřichem Šídlem.

Od fanoušků, kteří si bez anglické ligy nedovedou představit víkend, pro fanoušky. Pozor, ve studiu se za žádných okolností nesmí sejít dva fans stejného klubu! Každé úterý na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů najdete tady, ostatní podcasty Seznam Zpráv tady. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište na audio@firma.seznam.cz nebo prostřednictvím sociálních sítí.

Reklama

Doporučované