Hlavní obsah

Prasklé potrubí omezuje provoz tramvají v centru Prahy

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

aktualizováno •

Kvůli prasklému vodovodnímu potrubí v Ječné ulici byl dnes před 7:00 v obou směrech zastaven provoz tramvají ve frekventovaném úseku mezi stanicemi I. P. Pavlova a Karlovo náměstí v centru Prahy.

Článek

Týká se to linek 4, 6, 10, 16 a 22, které až do odvolání jezdí po objízdných trasách. Na svém webu o tom informoval dopravní podnik. Oprava vodovodního řadu, tedy i omezení tramvajové dopravy, potrvá pravděpodobně celý den.

Náhradní autobusovou dopravu kvůli neprůjezdnosti úseku není možné podle dopravce zavést. Cestující mohou využít metro, a to ze stanic Náměstí Míru, Karlovo náměstí, I. P. Pavlova nebo Muzeum. Někteří lidé se ráno místo MHD rozhodli pro cestu pěšky. V místě havárie odstraňuje poškozené panely z tramvajové trati autojeřáb.

„Prasklo vodovodní potrubí o průměru 400 milimetrů nacházející se u tramvajové trati. Zásobování obyvatel vodou není omezeno,“ řekl mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací Tomáš Mrázek.

Pro rádio Expres FM dodal, že „oprava vodovodního potrubí v Ječné ulici potrvá zřejmě až do noci. Místo je špatně průjezdné pro auta. Doprava na I. P. Pavlova a v okolí kolabuje. Tramvaje jezdí po náhradních trasách“.

Příčinou je podle něj nejspíš únava starého materiálu potrubí.

Reklama

Doporučované