Hlavní obsah

Práva na Pána prstenů koupil Amazon. Chystá seriál

Pán prstenů bude na Amazon Prime.

 

Reklama

Amazon Prime natočí Pána prstenů, za práva dal podle serveru Deadline 4 a půl miliardy - vzniknout by tak mělo několik sérií vycházejících z díla britského spisovatele Tolkiena.

Článek

„Amazon Prime míří do Středozemě,” svěřil se na Twitteru Jeff Bezos, prezident americké společnosti Amazon. Potvrdilo se tak to, o čem média už delší dobu spekulují - vznikne seriálová verze bestselleru J. R. R. Tolkiena. Nebude se ale jednat o předělávku oscarové trilogie, seriál by měl mapovat příběh předcházející ději Pána prstenů.

Jména tvůrců ani přesnou cenu nákupu práv Amazon zatím neuvedl, podle amerického serveru Deadline ale zaplatil společnosti Warner Bros. více než 200 milionů dolarů, tedy skoro 4 a půl miliardy korun. Tolkienovy romány Amazon označil za „kulturní fenomén” a ve svém prohlášení dál uvedl, že se těší, až vezme fanoušky na „novou epickou cestu” do světa Středozemě.

Nový projekt se zamlouvá i zástupcům z Tolkien Estate and Trust, kteří spravují majetek slavného spisovatele. Podle jeho člena Matta Galsora má Amazon výjimečné nápady, které přivedou na obrazovky dosud neprozkoumané příběhy založené na textech J. R. R. Tolkiena.

Reklama

Doporučované