Hlavní obsah

Pravá ruka Babiše: Jsem otrávený. Uvažuji o konci ve Sněmovně

Foto: CNN Prima NEWS

Jaroslav Faltýnek.

Reklama

Šéf poslaneckého klubu Jaroslav Faltýnek zvažuje, že opustí vysokou politiku.

Článek

Blízký spolupracovník Andreje Babiše a šéf poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslav Faltýnek uvažuje, že v podzimních volbách už nebude kandidovat do Sněmovny.

„Jsem otrávený. Nevím, jestli má smysl, abych kandidoval. Poradím se o tom s předsedou hnutí,“ uvedl Faltýnek v diskuzním pořadu ČT Otázky Václava Moravce.

„Přemýšlím, že se na to…“ dodal Faltýnek. Je prý znechucený z toho, že na něj média pořádají hon. Zmínil například texty reportéra Seznam Zpráv Janka Kroupy, který zveřejnil části Faltýnkova deníku. Do něj si Faltýnek zapisoval poznámky z řady obchodních jednání a schůzek o rozdělování veřejných zakázek, přidělování dotací a politického klíče dělení pozic v městských firmách v Praze i na Moravě.

„Někdo několik let fotil moje poznámky a pak je dal Janku Kroupovi. Jsou to ukradené věci,“ dodal Faltýnek.

Politik byl do loňského podzimu prvním místopředsedou hnutí ANO. Na post ale rezignoval poté, co ho média vyfotila na utajené schůzce s tehdejším ministrem zdravotnictví Romanem Prymulou v zavřené restauraci.

Hnutí ANO zatím kandidátky do sněmovních voleb nepředstavilo. Není ani jasné, ve kterém kraji bude kandidovat šéf Andrej Babiš. Některé kraje už kandidátky schválily, konečné slovo ale bude mít výbor hnutí.

Reklama

Doporučované