Hlavní obsah

Právě dnes startuje účtenková loterie. S účtem EET můžete vyhrát milion nebo auto

Slováci v účtenkové loterii řeší, jak se zaměřit na drobné obchodníky.Video: Petr Švihel

 

Reklama

Ministerstvo financí se u své účtenkové loterie nechalo silně inspirovat na Slovensku. Tam aktuálně řeší, jak motivovat soutěžící, aby do soutěže posílali účty z drobnějších nákupů.

Článek

Od prvního října se rozjíždí účtenková loterie. Pokud do soutěže přihlásíte účtenku s EET, můžete vyhrát například jeden milion korun nebo automobil. Důležitým zdrojem inspirace byla podobná soutěž na Slovensku. Ta v září oslavila čtyři roky fungování.

„Dali jsme jim všechny naše informace a přesně vědí, s jakými problémy jsme se potýkali, čím jsme si prošli a co jsme změnili,“ říká Ladislav Hanniker ze Slovenského finančního ředitelství.

V rámci loterie na Slovensku aktuálně řeší, že většinu účtenek soutěžící posílají z obchodních řetězců. Problém je, že loterie měla být zaměřená především na menší obchodníky, u kterých je větší pravděpodobnost, že prodeje neevidují.

„Změnili jsme herní plán tak, aby lidé, kteří registrují účtenky z malých obchodů, měli větší šanci vyhrát,“ říká Hanniker.

Česká verze loterie tento problém zatím neřeší. Poučila se v jiném ohledu: hráč může poslat každý den jen jednu účtenku od jednoho obchodníka. Zabrání se tak tomu, aby si někteří lidé rozdělovali své nákupy, aby měli více účtenek.

Reklama

Doporučované