Hlavní obsah

Pražany trápí doprava, Nizozemce papoušci a Babiše zlaté padáky. Největší štěstí naopak zažijete ve Finsku

Dnešek očima Martiny Spěváčkové.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Jaké události nenechala bez povšimnutí naše redakce ve středu s datem 14. března?

Článek

Lidé na sociálních sítích si utahují z výroku pražské primátorky Adriany Krnáčové o tom, že Pražané jsou moc zpovykaní a sdílejí fotky zmatených obyvatel metropole, kteří bloudí po městě a snaží se najít správný spoj. A situaci ještě vylepšil náměstek pro dopravu Petr Dolínek, který ke kolapsu dopravy na Žižkově serveru Novinky.cz řekl, že doprava v Praze je funkční a nejlevnější v Evropě. Tak to se vyplatí.

Zatímco Pražany trápí doprava ve městě, obyvatele Nizozemska zase zelený papoušek. Podle odhadů ornitologů žije v nizozemských městech téměř 15 000 těchto alexandrů malých. A zatímco návštěvníci parků je obdivují kvůli jejich vzhledu, Nizozemci si stěžují, že je ruší nepříjemným křikem a jejich exkrementy jsou všude. Není prostě papoušek ten, aby se zavděčil lidem všem.

Andrej Babiš se na twitterovém účtu pochlubil, že měl tu čest seznámit se s novým americkým ministrem zahraničí Mikem Pompeem už v roce 2015: „Oba jsme přišli z byznysu, v politice jsme byli úplně noví a řekl bych, že jsme se rozuměli.” Tak určitě, přece víme, že Andrej Babiš anglicky umí.

Na úplný výběr středečních událostí Martiny Spěváčkové se můžete podívat ve videu nad článkem.

Reklama

Doporučované