Hlavní obsah

Zpověď herečky Hybnerové: Prázdné rodinné hnízdo byl pro mě šok

Vanda Hybnerová: Táta si dělal srandu i ze smrti. K tomu bych se chtěla propracovat.Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Potřebuje žít ve dvou různých světech. Z hektické Prahy utíká ke koním na vesnici. Známá herečka se ale v rozhovoru pro pořad Moje místa – Intimní zpovědi svěřuje, že v necelých padesáti letech má pocit větší svobody než ve třiceti.

Článek

„Nedávno dcera odjela se zvířaty na Vysočinu. Přišla jsem do pražského bytu, kde mě nevítal ani kocour. Tak jsem si musela pustit televizi, protože tenhle druh samoty je pro mě zatím neznámý,“ líčí Vanda Hybnerová.

Její bývalý muž Saša Rašilov vyrostl v domě se zahradou, Vanda na Starém Městě. Rozhodli se, že i kvůli dětem si najdou druhý domov na Vysočině. Mezi dvěma domovy pendluje už dvaadvacet let.

Zemitý venkov s kydáním hnoje versus rušné centrum Prahy. Vandě Hybnerové jsme splnili jeden sen:

Moje místa: Vanda Hybnerová.Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

„Kdybych měla žít jenom uprostřed centra a trávit čas zavřená v divadlech, vytvářením iluzí a fiktivních příběhů a postav, asi by mi z toho rychle hráblo,“ svěřuje se herečka. Život na venkově ji naučil zvládat i čistě mužské práce.

Její přítel říká, že má selektivní paměť. To jí pomohlo urovnat vztahy s otcem, mimem a hercem Borisem Hybnerem: „Pubertální zoufalství, jak jsem toužila po otci, který pro mě nebyl, jsem vytěsnila. Našli jsme k sobě cestu jako kolegové, když jsme spolu začali hrát.“

Co jí pomáhá překonat největší krize? Jaký zážitek Borise Rösnera jí pomohl vyrovnat se se smrtí táty? A proč podle ní chlapům začíná krize už ve třiceti letech? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované