Hlavní obsah

Pražská burza má za sebou druhý nevýrazný den v řadě

Rozhovor s analytikem Tomášem Pfeilerem.Video: Oliver Sálus, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pražská burza dnes podobně jako v úterý stagnovala. Index PX sice oslabil, ale pouze o 0,03 procenta na 1 061,88 bodu. Nedařilo se Komerční bance, ostatní hlavní tituly stagnovaly či mírně rostly. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.

Článek

Nejlépe si dnes z hlavních titulů vedl Philip Morris ČR. Akcie výrobce cigaret zpevnily o více než procento na 13 660 Kč.

Dařilo se také Monetě. Akcie banky posílily o 0,66 procenta na 76,40 koruny za kus.

Růst o 0,1 procenta zaznamenaly cenné papíry bankovní skupiny Erste, která dnes ohlásila hospodářské výsledky za prvních devět měsíců letošního roku. „Prakticky na všech důležitých úrovních mírně překonala očekávání trhu,“ zhodnotil výsledky makléř Fio banky David Brzek.

Mírný růst o 0,2 procenta na 101,80 Kč zaznamenaly cenné papíry mediální skupiny CME. V úterý emise CME ztratila 5,4 procenta v reakci na nedělní oznámení prodeje CME investiční skupině PPF.

Naopak do minusu se dnes dostaly akcie Komerční banky. Jejich cena klesla o 0,94 procenta na 790 korun za kus.

Česká měna se dnes kolem 17:00 obchodovala v kurzu 25,52 Kč/EUR a 22,94 Kč/USD. Ve srovnání s předchozím závěrem si koruna vůči euru polepšila o dva haléře a k dolaru zpevnila o čtyři haléře. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Reklama

Doporučované