Hlavní obsah

Pražská burza nakonec vzrostla, vzhůru šla popáté za sebou

Rozhovor s ekonomem Lukášem Kovandou.Video: Oliver Sálus, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pražská burza většinu dne klesala, nakonec ale obrátila směr. Index PX tak stoupl popáté po sobě, dnes přidal 0,09 procenta na 1020,39 bodu. V růstu ho podpořily akcie Komerční banky, Moneta Money Bank a antivirové firmy Avast. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna posílila k euru i dolaru.

Článek

Pražský akciový trh se navzdory optimismu hlavních trhů nadále drží u pondělních hodnot, podotkl analytik Patria Finance Tomáš Vlk. „Pražská burza se po většinu seance pohybovala v záporném teritoriu, nicméně díky silnému závěru nakonec zakončila s mírným ziskem,“ doplnil makléř Fio banky Josef Dudek.

Dnes nejvíce obchodované akcie Komerční banky zdražily o 1,09 procenta na 745 korun, podle Dudka se tak odrazily od dlouhodobých minim. Cenné papíry Monety přidaly 0,54 procenta na 74,90 koruny, Erste Bank naproti tomu odepsala 1,16 procenta na 768 Kč.

Akcie Avastu si polepšily o 0,88 procenta na 115 korun, podobně o 0,86 procenta na 706 korun posílily cenné papíry výrobce netkaných textilií PFNonwovens. O 0,29 procenta na 513 korun oslabily akcie energetické společnosti ČEZ, cenné papíry mediální firmy CME ztratily 1,31 procenta na 105,60 Kč.

Reklama

Doporučované