Hlavní obsah

Pražská burza oslabila, dolů ji táhly akcie KB, ČEZ a Erste

Rozhovor s Radimem Dohnalem, analytikem Capitalinked o dění na světových a domácích trzích. A také výsledcích České spořitelny.Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pražská burza dnes znovu oslabila. Index PX klesl o 0,52 procenta na 1056,69 bodu. Dolů burzu táhly hlavně akcie Komerční banky, energetické firmy ČEZ a bankovní skupiny Erste.

Článek

Burza ztratila navzdory tomu, že většina hlavních emisí posilovala nebo stagnovala. Do červených čísel stáhly pražský akciový trh tři zmíněné emise, které dosáhly největších obchodů a zároveň oslabily. Akcie Komerční banky zlevnily o 0,44 procenta na 895 korun, akcie ČEZu o 0,19 procenta na 521 korun a akcie Erste o 1,99 procenta na 829 korun. Obchody s těmito třemi emisemi tvořily čtyři pětiny celkového dnešního objemu obchodů na burze.

Posílení si naopak z nejobchodovanějších emisí připsaly třeba cenné papíry Moneta Money Bank, které zdražily o 0,25 procenta na 79,70 koruny. Nejvýraznějšího růstu dosáhly akcie provozovatele horských středisek TMR, a to o 1,25 procenta na 810 korun.

Česká měna dnes stagnovala k euru a mírně oslabila vůči dolaru. Koruna k 17:00 zůstala k euru ve srovnání s předchozím závěrem beze změny na 25,67 Kč/EUR. K dolaru oslabila o dva haléře na 23,06 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Reklama

Doporučované