Hlavní obsah

Pražská burza oslabila, ztrácely akcie Monety a Erste

Rozhovor s Radimem Dohnalem, analytikem CapitalinkedVideo: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Článek

Pražská burza dnes oslabila. Index PX klesl o 0,15 procenta na 1029,17 bodu. Dolů burzu táhly hlavně ztráty akcií bank Moneta a Erste, které dnes patřily k emisím s největšími objemy obchodů a zároveň s nejvýraznějším oslabením. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.

Akcie Moneta Money Bank zaznamenaly druhý největší objem obchodů z hlavních emisí pražské burzy a akcie bankovní skupiny Erste čtvrtý největší. Obě bankovní emise navíc postihl výraznější propad než ostatní hlavní emise. Akcie Monety oslabily o 1,05 procenta na 75,15 koruny a akcie Erste o 1,71 procenta na 827 korun.

Pokles burzy mírnilo posílení cenných papírů energetické firmy ČEZ, které dosáhly největšího objemu obchodů a zdražily o 1,02 procenta na 546 korun. Nejvýrazněji si polepšily akcie výrobce lihovin Stock, a to o 1,95 procenta na 62,60 koruny.

Česká měna dnes posílila vůči euru a stagnovala k dolaru. Koruna k 17:00 zpevnila k euru oproti předchozímu závěru o čtyři haléře na 25,80 Kč/EUR. K dolaru zůstala beze změny na 22,74 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Reklama

Doporučované